CHP'li Özkan'dan basın örgütlerine çağrı: 'Bu kadarını da yapamazlar'

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, AKP ve MHP'nin TBMM'ye getirdiği sosyal medya ve internet haberciliği düzenlemelerine ilişkin çağrıda; basın örgütlerini komisyon görüşmelerine çağırdı.

CHP'li Özkan'dan basın örgütlerine çağrı: 'Bu kadarını da yapamazlar'

AKP VE MHP'nin ortak imzasıyla dezenformasyonla mücadele iddiasıyla sosyal medya ve internet haberciliği alanlarına ilişkin yeni düzenlemeler içeren yasa teklifi TBMM Başkanlığı’na sunulmuş, teklifte "halk arasında korku ve panik yaratmak saikiyle kamu barışını bozma" gibi gerekçelerle "halkı yanıltıcı bilgi yayma" şekilde yeni suç tanımlaması yapılmıştı.

CHP'Lİ ÖZKAN'DAN ÇAĞRI

Söz konusu teklife tepkiler yükselirken; CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, basın örgütleri temsilcilerine çağrıda bulundu.

Sosyal medya hesabından bir video yayınlayan Özkan, videoya ''Saray, seçime kadar interneti yok etmek istiyor. Çarşamba günü sosyal medyayı kontrol altına alacak düzenleme TBMM'de görüşülecek. Basın örgütlerinin temsilcilerini saat 14.00'te komisyona bekliyoruz. Hepsi misafirimizdir. Gelin özgürlüklerimizi birlikte savunalım'' notunu düştü.

Özkan'ın paylaştığı video şöyle:

Etiketler
Tuncay Özkan İzmir Ağrı Inter