Özgür Özel'den 'TÜRKEN' iddiası: 'Arap ülkelerinden ve kamu ihalesi alan şirketlerden milyon dolarlar gitti'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, düzenlediği basın toplantısında TÜRKEN'e Arap ülkelerinden ve Türkiye'den kamu ihalesi alan şirketlerden para aktarıldığını öne sürdü.

Özgür Özel'den 'TÜRKEN' iddiası: 'Arap ülkelerinden ve kamu ihalesi alan şirketlerden milyon dolarlar gitti'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidarın vakıflar aracılığıyla yurt dışına para aktarmasını açıklamasının ardından konuya ilişkin yeni bilgiler veren Özgür Özel, TÜRKEN'e Arap ülkeleri ve Türkiye'de kamu ihalesi alan şirketlerden yüklü miktarlarda para gittiğini öne sürdü.

''KOCA KOCA MİLYON DOLARLIK BAĞIŞLAR...''

''Meseleyi basitleştirmeye çalıştıkça rezillikleri ortaya çıkıyor. Amerika'da Türken... Başında Erdoğan ailesinden kişiler, yönetiminde'' diyen Özel, ''Arap ülkelerinden, Türkiye'deki şirketlerden kamu ihalesi alanlardan, kamuya iş yapanlardan... Koca koca milyon dolarlık, 10 milyon dolarlık bağışlar'' ifadelerini kullandı.

''YURT, TÜRK ÖĞRENCİLERİN YOĞUN YAŞAMADIĞI YERLERE YAPILDI''

Söz konusu vakfın öğrenci yurtlarını Türk öğrencilerin yoğun yaşamadığı bölgelere yapmasına dikkat çeken Özel, şu ifadeleri kullandı:

''Ne yapacaksın sen bu parayla? 'Amerika'daki öğrenciler için yurt yapacağım.' Ne kadar ulvi bir şey çok iyi. Amerika'da yurt yapacaksan Türk öğrencilerin en çok olduğu yerde yaparsın. New York mu Türk öğrencilerinin en çok olduğu yer? Hayır. Peki, hadi New York'ta yapacaksın üniversitelere en yakın yerde yaparsın. Yapmış mı? Hayır.

Nerede yapmışlar? Manhattan. Finans başkenti, dünyanın ve Amerika'nın. Sadece gökdelenlerin olduğu, bankaların, finans merkezlerinin olduğu yere öğrenci yurdu yapıyorlar. Bunun için de 2014-2015... 10 milyonlar, 50 milyonlar, dolarlar geliyor. Onlar da şimdi yeni kayıtlara düşmeye başlıyor, bildirim yaptıkları için.

Sen bu Katarlıları, Arapları, Türkiye'de kamudan iş yapanları hayır hasenat işlerine bu kadar ikna ettiysen Türkiye'de bu işi yapabilecek çocuk esirgeme kurumları, Darülacezeler, Türkiye'de Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun dünya kadar yurt eksiği var, çocuklar cemaat yurtlarında sürünüyor.

Ama 'Parayı Manhattan'a yurt yaptık siz de bunu yutun' diyorlar. 'Siz de bunu yutun.' Ve bu paraları yollarken de vergiden kaçırın. Pardon kaçının. Vergiden kaçınma imkanı sağlıyorlar onlara. Bunu söylediğimizde de hep birlikte çılgına dönmüş gibi bağırıyorlar. ''

Etiketler
Özgür Özel Para Türkiye