Nevşehir'deki kavgada seviye düştü: İYİ Parti'li başkan, AKP'li eski başkanı şok sözlerle hedef aldı

İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay, eski Belediye Başkanı Hasan Ünver ve iş ortaklarını hedef alan sözler söyledi. Ay'ın kadınlarla ilgili sözleri ise tepki çekti.

İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay düzenlediği basın toplantısında eski AKP’li Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in eleştirilerine yanıt verirken yeni iddiaları da gündeme taşıdı.

Yolsuzluk yaptığını öne sürdüğü Hasan Ünver’in iş ortakları hakkında Ömer Ay, “Hasan Ünverin iş ortaklarının dördü de hanımlarını değiştirdiler. Dördü de eski hanımlarını boşadılar. Yeni hanımlar aldılar. Genelde sekreterlerini aldılar. Artı il özel idare başkanımız dördüncü veya beşinci hanımını aldı. Adeta hanım koleksiyonu yapıyor. Brezilya dizisine çok uygun bir partililerle karşı karşıyayız” dedi.

“HANIM KOLEKSİYONU YAPIYOR”

Ünver’in “mal varlığındaki artışa” dikkat çektiği açıklamasında Ömer Ay, Hasan Ünver’in iş ortaklarının eşlerinden ayrılarak sekreterleriyle evlendiklerini öne sürerek şunları söyledi:

“Belediye çalışanlarının, Hasan Ünverin iş ortaklarının dördü de hanımlarını değiştirdiler. Dördü de eski hanımlarını boşadılar. Yeni hanımlar aldılar. Genelde sekreterlerini aldılar. Şimdi büyük bir ilçemizin belediye başkanı ile şoförü Yıldız isimli bir kızı paylaşamıyorlar. Whatsapp’tan yazışmalarını Twitter’da okumuşsunuzdur. Yıldız’ı belediye başkanı mı kahve içmeye götürecek, Halil mi götürecek tartışıyorlar. Artı il özel idare başkanımız dördüncü veya beşinci hanımını aldı. Adeta hanım koleksiyonu yapıyor. Brezilya dizisine çok uygun bir partililerle karşı karşıyayız.”

ÖMER AY KİMDİR?

Ömer Ay, CHP Nevşehir Milletvekili ve İl Başkanı Mehmet Zeki Tekiner’in öldürülmesiyle ilgili davada, cinayetin azmettiricisi olarak hüküm giymişti.

CHP üyesi olan Yavuz Yükselbaba ile birlikte 17 Haziran 1980’de öldürülen Mehmet Zeki Tekiner, 1961 Anayasası’nın hazırlanmasına katkı sağlamış bir isimdi. İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı seçilen Ömer Ay ise cinayet davasında yargılanan üç “ülkücü”den biriydi ve cinayete azmettirmekten idam cezasına çarptırılmıştı. Almanya’ya kaçan Ay, 9 Kasım 1982 tarihinde Suçluların İadesine Dair Avrupa Sözleşmesi gereğince idam edilmemesi koşuluyla Türkiye’ye iade edilmişti. Mahkeme tarafından Mehmet Zeki Tekiner’in öldürülmesini azmettirmekle yargılanan ve ifadesinde suçunu kabullenip bir pişmanlık belirtmemesinden dolayı hakkında 20 yıl hapis cezası istenen Ömer Ay, 1986 yılında tutuksuz yargılanmaya başlamıştı.

Zeki Tekiner’in kızı Aylin Tekiner, Ömer Ay ile ilgili şu yazıyı yazmıştı:

“17 Haziran 1980’de Nevşehir’de bir bakkal dükkanında iki cinayet işlendi. Mehmet Onur Miman ve Uğur Coşkun isimli iki ülkücü, CHP Nevşehir İl Başkanı avukat Zeki Tekiner’i ve bakkal dükkânı sahibi Yavuz Yükselbaba’yı öldürdüler. Babamı öldürmeleri için ülkücü Ömer Ay tarafından işe koşulan bu iki tetikçinin işlediği cinayetler, Yükselbaba’nın biri 9 diğeri 15 yaşındaki iki yeğeninin gözleri önünde işlendi ve iki aileden 7 çocuğu babasız bıraktı.”

Etiketler
Nevşehir İYİ Parti Kavga