FETÖ'de 17 Aralık'ı milat yapan AKP'nin yöneticisi Kurtulmuş: 'Şu tarihten sonra suç, şu tarihten önce değil' demek olmaz'

AKP'li Kurtulmuş, “Şu tarihten önce yapılan cezaları suç, ondan önce ya da ona yapılanları suç değilmiş gibi göstermek ne haddinedir?” dedi. Ancak AKP, FETÖ'de 17 Aralık'ı milat olarak belirlemiş, öncesinde yapılanları görmezden gelmişti.

FETÖ'de 17 Aralık'ı milat yapan AKP'nin yöneticisi Kurtulmuş: 'Şu tarihten sonra suç, şu tarihten önce değil' demek olmaz'

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ankara’da Anadolu Yayıncılar Derneği'nin düzenlediği "Anadolu Sohbetlerine" konuk oldu ve burada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun AKP’lilerin TÜRGEV ve Ensar aracılığıyla ABD’deki paralel bir vakfa (TÜRKEN) 1 milyar lira transfer ettiği yönündeki açıklamasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun, “Türk çocuklarının eğitimine katkıda bulunmak için ABD'de yurt yapan bir vakfı zan altında koyacak ağır sözler söylediğini” iddia eden Kurtulmuş, bu vakfın (TÜRKEN) Amerikan yasalarına göre faaliyet gösterdiğini ve harcadığı her kuruşunun Amerikan hükümet kurumlarının denetimine tabi olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, "Bu anlamda da vakfın, bu yapılan hibeler sonucunda faaliyetlerinin geldiği nokta da ortadadır. New York'ta, Manhattan'ın göbeğinde 21 katlı bir yurt binasının kaba inşaatını bitirmiştir. Burada, nereye ne kadar para harcandığını eğer çok merak ediyorlarsa gitsinler resmi olarak şikayet dilekçesinde bulunsunlar ve bunun cevabını Amerikan makamlarından alsınlar" diye konuştu.

“HUKUKTA BÖYLE BİR ŞEY OLAMAZ”

"Yine konuşmasında, epeydir sürdürdüğü tehdit dilini bir adım daha öteye götürerek, hukuk bilgisinden yoksun, tam bir kara cehalet örneği ortaya koymuştur" ifadesini kullanan Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu’nun bürokratlara yaptığı çağrıyı da eleştirdi:

“Diyor ki, 'eğer şimdiden bu yaptıklarınıza ey bürokratlar vazgeçerseniz cezanızı indiririm'. Sen kimsin de ceza indiriyorsun? Eğer kaldı ki bir bürokrat herhangi bir şekilde yasa dışı bir işlem yapıyor ve bu işleme veya vesile oluyorsa bunun yargı önünde hesap vermesi açıktır. Önceden yaptığı bir ara da hatırlarsınız, 'Şu tarihten sonra imza atan bürokratlar hesap verecekler' dedi. Hukukta böyle bir şey olmaz, bir adam yasa dışı bir şey yapıyorsa ne zaman yapmış olursa olsun onun hesabını verir. Dolayısıyla burada da hukuk bilgisinden yoksun bir kara cehalet ortaya konulmuştur. Bunlara cevap vererek vakit harcamak istemeyiz ama Kılıçdaroğlu'nun dün akşam yaptığı şey, Hitler'in propaganda bakanı Goebbels'e rahmet okutacak bir profesyonelliktedir. Goebbels bile herhalde mezarında sağdan sola dönüyordur, 'Benden daha iyi bu işleri yapan, kara propaganda yapabilen birisi gelmiş' diye. Kılıçdaroğlu'nun söylediklerini eğer duyuyor olsaydı hayret ederdi. Dolayısıyla yanlıştır. Türkiye siyasetinin seviyesini düşürmüştür.”

“ŞU TARİHTEN SONRA SUÇ DİYE GÖSTERMEK OLMAZ”

Demokrasilerde hesabı, siyasi hesabı milletin soracağına dikkati çeken Kurtulmuş, hukuki olarak hesabın da mahkemelerde sorulacağını yineledi.

Kurtulmuş, “Hiçbir siyasetçinin böyle ceza belirlemek, ceza indirimini tayin etmek, şu tarihten önce yapılan cezaları suç, ondan önce ya da ona yapılanları suç değilmiş gibi göstermek ne haddinedir? Böyle bir şey olamaz. Dolayısıyla Kılıçdaroğlu, dün akşamki biraz kara propaganda, biraz kara cehalet kokan konuşmaları ile Türk siyasi tarihine bir kere daha olumsuz bir not düşmüştür” açıklamasında bulundu.

AKP 17-15 ARALIK ‘MİLADINI’ GETİRDİ

Numan Kurtulmuş’un bu söylemi, AKP’nin eski ortağı Fethullahçı yapıyla (FETÖ) ters düştükten sonra 17-25 Aralık operasyonlarını ‘milat’ olarak gösteren yaklaşımını akıllara getirdi. AKP, uzun yıllardır birlikte yürüdüğü Fethullahçılarla ilgili hukuki işlemlerde 17 Aralık 2013 öncesinin görmezden gelineceğini kural olarak benimsemişti.

17 Aralık sürecinden önce, AKP’liler Fethullahçıların her türlü etkinliğine destek veriyor, Meclis’te onları savunun konuşmalar yapıyorlardı.

Hukukçular ise bu şekilde bir milat belirlemenin dayanaktan yoksun olduğunu, Fethullahçı örgütün AKP döneminde devlette ne tür desteklerle kadrolaştığının soruşturulması gerektiğini belirtmişti.

Etiketler
FETÖ Muş