'AKP’nin oy kaygısı, arzu etmeseler de İstanbul’daki rakibine de yaradı'

Gazeteci Barış Pehlivan, açık cezaevlerindeki hükümlülerin Kovid-19 izninin uzatılması kararından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da yararlanacağını söyledi. "AKP’nin oy kaygısı, arzu etmeseler de İstanbul’daki rakibine de yaradı" dedi.

'AKP’nin oy kaygısı, arzu etmeseler de İstanbul’daki rakibine de yaradı'

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve açık cezaevlerindeki hükümlülerin Kovid-19 izinlerini 31 Temmuz 2023'e kadar uzatan kararı köşesine taşıdı.

'Seçim yatırımı' diye nitelediği, 'kısmi af' gibi de okunabilecek bu düzenlemeden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da yararlanacağını belirten Pehlivan, şöyle devam etti:

"Zira, eğer bu izinler uzatılmasaydı... Aldığı hapis cezasının infazı gereği içeride yatarı olmasa da Kaftancıoğlu dışarıda denetimli serbestlik tedbirlerine uymak zorundaydı. Bu da her hafta belirli günlerde karakola gidip imza atmak, ayda bir de kişisel gelişim seminerlerine katılmak gibi kurallardı.

'BİR NEVİ EZİYET UYGULANACAKTI'

Yani CHP İstanbul İl Başkanlığı gibi kritik bir koltukta oturan Kaftancıoğlu’na, seçime giden süreçte bir nevi eziyet uygulanacaktı.

Lakin AKP’nin oy kaygısı, arzu etmeseler de İstanbul’daki rakibine de yaradı. Kaftancıoğlu da 31 Temmuz 2023’e kadar denetimli serbestlik tedbirleri konusunda 'izinli' sayılacak."

Etiketler
Barış Pehlivan İstanbul Canan Kaftancıoğlu