Kılıçdaroğlu: Erdoğan ve ailesi ABD'de paravan vakıf kurdu; TÜRGEV ve Ensar 1 milyar lira taşıdı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yayınladığı videoda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ve ailesinin ABD'de paravan bir vakıf kurduğunu ve TÜRGEV, Ensar Vakfı aracılığıyla paravan yapıya 1 milyar lira aktarıldığını söyledi.

Kılıçdaroğlu: Erdoğan ve ailesi ABD'de paravan vakıf kurdu; TÜRGEV ve Ensar 1 milyar lira taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında partililere ve halka seslenerek saat 22.00'de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğini açıklamıştı.

Verdiği saatte halka açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ve ailesinin ABD'ye kaçmak için paravan bir vakıf kurduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, paravan yapıya Ensar ve TÜRGEV Vakfı üzerinden 1 milyar lira aktarıldığını kaydetti.

"ERDOĞAN ÇIK SÖYLE AİLEDEN KİM VAR BU PARAVAN YAPININ BAŞINDA"

CHP lideri şunları kaydetti:

"Bir vakıf kuruyorlar Amerika'da. Neden Amerika'da? Amerika kanunlarının arkasına gizlenebilir. Orası hukuk devleti. Hukuksuzukla yok ettikleri ülkeden hukuka sığınmak için ABD'ye kaçıyorlar. Kendilerine yeni bir Pensilvanya yaratmaya çalışıyorlar.

Paravan bir vakıf kuruyorlar. Başına bir Amerikan vatandaşı koyuyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi Erdoğan ailesi üyelerine ait. Şimdi isim vermeyeyim. Belki kendileri söyler. Aile içi işlerine karışmayayım.

Bu paravan yapının izin çıkarma hakkı için Türkiye'de 2 vakıf seçiyorlar. TÜRGEV ve Ensar. Bu vakıflar başlıyor paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye. Bir TÜRGEV, bir Ensar. Para gönderimi listesinin sonu yok. 1 milyar lirayı şıp diye transfer ediyor Amerika'ya. Ensarcım, TÜRGEV'cim size bu paraları kim verdi? Bu dövizleri neden ABD'ye taşıyorsunuz?

Gelelim Amerika'ya kaçmaya hazırlananlara. Yeni iktidarın sizi orada rahat bırakacağını mı sanıyorsunuz?

Erdoğan çık söyle bu paravanın başında aileden kim var. Ailenden kim gönderiyor bu paraları ve yine ailenden kim alıyor bu parayı karşı tarafta?

Son olarak halkın belediyelerine sesleniyorum. Bu paravan derneklerden kurtulmak isteyen evlatlarımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Yurtlarınıza alın.

İşte sevgilim halkın bu yüzden emekliye para yok. Bu yüzden 1 litre süt 20 lira. Bu yüzde 4 milyon abonenin elektriği kesiliyor.

Uyan halkım artık uyan! onlar kaçacakları yerin yolunu yaparken senin gidecek bir yerin yok. Bizim başka memleketimiz yok. Artık uyan kaldır kafanı ve bize katıl."

PARTİ MECLİS ÜYESİ, KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMASININ ARDINDAN BELGELERİ PAYLAŞTI

CHP Parti Meclisi üyesi Emre Yılmaz, Twitter hesabından Ensar ve TÜRGEV Vakıfları'ndan ABD'deye para aktarıldığını iddia eden belgeleri yayınladı.

Etiketler
Vakıf Ensar Vakfı Kemal Kılıçdaroğlu