Yargıdan AKP'li başkana özel tarife: Gazetecileri tehdit etti bin 380 lira ceza verildi

AKP'li Bektaş, hakkında haber yapan gazetecileri, "Sokakta rahat gezemeyecekler" diyerek tehdit etti. Mahkeme Bektaş'a verdiği 69 günlük hapis cezasını bin 380 lira para cezasına çevirip 4 taksitte ödemesine karar verdi

Yargıdan AKP'li başkana özel tarife: Gazetecileri tehdit etti bin 380 lira ceza verildi

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Ali Bektaş, yaklaşık 2 yıl önce yerel bir televizyonda canlı yayınlanan bir programda kendisi hakkında olumsuz haber yapan bazı yerel medya mensuplarını hakkında, “Adalet gereğini yapmasa da ben yapacağım. Herkese gereğini yapacağım. Kimse sokakta rahat dolaşamayacak. Benim çocuğuma, onuruma, şerefime dokunan insanın onuruna, şerefine dokunurum. Tehdit ediyorum. Eğer öyle algılıyorlarsa” diyerek tehdit etmişti.

Olayın ardından kente gazetecilik yapan Alev Uzunbaş, Ergin Özkul ve Seyfi Boyraz başkan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

69 GÜN HAPİS CEZASI

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; gazetecilerin şikayeti üzerine olay hakkında inceleme yapan Cumhuriyet savcılığı, 14 ay sonra Başkan Bektaş hakkında gazetecileri tehdit ettiği için Zonguldak 3. Asliye Ceza Mahkemesine dava açtı. Yapılan yargılama sonunca mahkeme AKP’li Başkan Ali Bektaş’a tehdit suçundan 69 gün hapis cezası verdi. Ardından da bu cezayı günlüğü 20 liradan toplam bin 380 lira para cezasına çevirip 4 taksitte ödemesine karar verdi. Mahkeme, Bektaş’a adli sicil kaydında görülen Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması kapsamındaki ilamın yasal ve gereği için ilgili mahkemeye ihbarda bulunulacağını belirtti. Gazeteciler ise mahkemenin verdiği cezayı komik olarak değerlendirirdi.

“HİÇ VERMESE DE OLURDU”

Başkan Ali Bektaş’a verilen hapis cezasını değerlendiren gazeteci Alev Uzunbaş, davanın yaklaşık 14 ay sonra açıldığını vurgulayarak, “Mahkeme, neredeyse ceza vermeyecekti. Bin 380 lira para cezası mı olur? Bu ödül gibi bir ceza oldu. Fıkra gibi” dedi. Gazeteci Ergin Özkul da “Gazetecilerin tehdit edilmesi bu kadar ucuz olmamalı. Biz sadece haber yaptık. Ama Ali Bektaş bizi hedef göstererek canlı yayında tehdit etti. Hukuksuzluklar karşında verdiğimiz mücadelemiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecek” diye konuştu. 3 gazeteci verilen cezanın az olduğunu vurgulayarak tazminat davası açacaklarını dile getirdi.

Etiketler
Hapis cezası Mahkeme Para Tehdit