Dikkat çeken yorum: 'Bu bilgi gerçek olsa ve ortaya çıksa, Erdoğan ve AK Parti'yi iktidardan götürür'

Siyaset Bilimci Nezih Onur Kuru, 8 milyon 800 bin kişinin vatandaşlık aldığı, bunların 3 milyon 800'ünün oy kullanacağına dair iddiayı yorumladı. "Bu bilgi gerçek olsa ve ortaya çıksa AK Parti partizan üyeleri hariç oy almakta çok zorlanır" dedi.

Dikkat çeken yorum: 'Bu bilgi gerçek olsa ve ortaya çıksa, Erdoğan ve AK Parti'yi iktidardan götürür'

Siyaset bilimci ve Gerçek Gündem yazarı Nezih Onur Kuru, eski AKP Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş'in "250 bin dolara vatandaşlık alan kişi 'pasaport yırtıldı' vs. gibi bahanelerle başkalarını da kendi çocuğu gibi gösterip birkaç kişiyi daha dahil ediyor. Türkiye'de vatandaşlık alanların sayısı 8 milyon 800 bin", "Bunların 3 milyon 800 bini oy kullanacak. AKP bu seçmenden 64 vekil çıkartmayı planlıyor" şeklindeki ifadelerini yorumladı.

Türkiye'de son dönemde artan 'sığınmacı karşıtlığına' göndermede bulunan Kuru, "Bu bilgi gerçek olsa ve ortaya çıksa AK Parti partizan üyeleri hariç oy almakta çok zorlanır. AK Partililer 'gerektiğinde Erdoğan’ın göçmenleri gönderebileceği' inancına sahip. Bu ortadan kalkarsa büyük bir öfke dalgası statükoyu parçalar, Erdoğan & AK Parti’yi iktidardan götürür" dedi.

Dikkat çeken yorum: 'Bu bilgi gerçek olsa ve ortaya çıksa, Erdoğan ve AK Parti'yi iktidardan götürür' - Resim : 2

Etiketler
AK Parti