Özgür Özel: SADAT'ın '15 Temmuz sonrası ordunun yapılandırılmasında kritik rol oynadık' demesi boşuna değil

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Bartın İl Başkanlığı'nda açıklama yaptı. Özel, son günlerin tartışmalı konusu SADAT ile ilgili de değerlendirme yaparak "İzliyoruz, takip ediyoruz ve not alıyoruz" dedi.

Özgür Özel: SADAT'ın '15 Temmuz sonrası ordunun yapılandırılmasında kritik rol oynadık' demesi boşuna değil

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Bartın'da önemli açıklamalar yaptı. Türkiye'nin en güncel sorunlarına değinen Özgür Özel, Atatürk Havalimanı hakkında da açıklama yaptı.

Atatürk isminin "münasip bir yere verilecek" dendiğini aktaran Özel, Çorlu Havalimanı'na verildiğini söyledi. "TDK'ya bakınca çorlu; hastalıklı, düşkün anlamına geliyor. Elbette Çorlu'da Atatürk için yapılacak her hizmet başımızın tacıdır. Ancak bu kelime oyununa dahi tenezzül ediyorlar." değerlendirmesini yaptı.

Atatürk Havalimanı'nın pistlerinin kırıldığına değinen Özel "Gün gelip belki de can kurtaracak stratejik pistleri kırıyorlar. Bizim de Atatürk Havalimanı için projelerimiz var ancak bunlar pistleri kırarak dozerle başlıyorlar. Emir Katar'dan; Katar 'önce pistleri kır' emrini veriyor. 'Size para vereceksek bize burayı vereceksiniz' diyorlar. Milletimiz buradaki oyunu görsün, günü gelir oranın memleketi kurtaracak bir önemi olur. İlk işi bu pistleri kırmak olanların oynadığı oyunu, ne büyük bir ihanet içinde olduğunu milletimiz görsün. Katar'a peşkeş projelerini kimse çevre projesi olarak göstermesin." dedi.

GEZİ PARKI GEZİCİLER SAYESİNDE DURUYOR

Süleyman Soylu'nun Gezi Parkı ile ilgili yaptığı açıklamalara da değinen Özel "Gezi Parkı duruyorsa geziciler sayesinde duruyor. 'İstanbul'da CHP ağaç kesti' diyorlar. Ağaçlarda covid benzeri virütik bir hastalık olduğunu anıtlar kurulu tespit etmiş, valiliğe yazmış. Valiliğin İstanbul'a verdiği yazıyla ağaçları kesip kanserin yayılmasını engelleyen belediyeye 'ağaç kesti' diyorlar.

AKP'ye şunu soruyorum; bu pisti kırmak için sizi kovalayan mı var? Seçim yaklaşıyor, Katar'lı dostlarına verdikleri sözleri yerine getirmek ya da alacakları dolarları kullanmak için yapıyorlar. Bunlara herkes her istediğini yaptırabilir. Sizi kovalayan varsa bu millettir ve verdiğiniz sözleri tutmanızı bekliyor." açıklamasını yaptı.

SADAT AÇIKLAMASI

"Genel Başkanımız geçtiğimiz hafta SADAT'ın önündeydi" diyen Özel, "Bu SADAT'a bakacaksak MSB'nin bakan yardımcılarına bakacağız. FETÖ'nün önünü açtığı ve Genel Kurmay Başkanlığı'na giderken otobandan ilerlemiş Hulusi Akar'ın MSB olduğu yerde, hepsi bir yerlerden FETÖ ile tarikat ve cemaatlerle ilişkili bakan yardımcılarına bakmak lazım. SADAT'ın '15 Temmuz sonrası ordunun yeniden yapılandırılmasında kritik rol oynadık' demesi boşuna değildir. Saray'ın ve SADAT'ın MSB üzerinden bakan yardımcıları üzerinden zabit ve memurları, atadığı nöbetçileri vardır. Ordumuzun tepesinde tarikat ve cemaatlerin takipçisi olduğu, alan bölüştükleri bir yer; içinde ise SADAT vardır. FETÖ ile mücadelede samimiyetsiz hükümet MSB'nin tepesindeki yapı konusunda da tehlikeli işlere kalkışmaktadır. Onların SADAT'ın önünü açan tutumlarını izliyoruz, takip ediyoruz ve not alıyoruz." açıklamasını yaptı.

Etiketler
Manisa Özgür Özel Bartın Ordu