AKP'nin hedefinde yine CHP var; Çelik: Kılıçdaroğlu'nun Katar'a hayvan satıldığına dair iddiaları yalan

AKP Sözcüsü Ömer Çelik MKYK sonrası yaptığı açıklamada, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Katar'a satıldığı iddia edilen hayvanlara yönelik sözlerine tepki gösterdi.

AKP'nin hedefinde yine CHP var; Çelik: Kılıçdaroğlu'nun Katar'a hayvan satıldığına dair iddiaları yalan

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. MKYK toplantısının gündeminin savunma sanayisi ve dış politikaya dönük olduğunu dile getiren Çelik, Rusya-Ukrayna savaşının yakın zamanda bittiğini görmeyi umut ettiklerini dile getirdi.

Çelik, savaşı bitirecek olanın diplomatik adımlar olduğunu ifade ederek, "Liderlerin tartışabileceği taslağın ortaya çıkmasının ardından Ankara ya da İstanbul'da bir görüşme yaparak çabamızı sonuçlandırmış oluruz" dedi.

"TÜRKİYESİZ UKRAYNA ZİRVESİ MANASIZ"

Rusya'nın Ukrayna'nın Buça kentinde sivillere yönelik zulmüne ilişkin ise, "Görüntüler üzüntü verici. Savaş hukukuna uymayan eylemlere imza atıldığı görülmektedir. İnsanlık dışı eylemlerin sorumluları ortaya çıkmalı" ifadesini kullandı.

Çelik, NATO içinde Türkiye'nin rolünün tartışılmaz olduğunu ifade ederek Türkiye olmadan bir kilit güvenlik mimarisinin oluşturulamayacağını söyledi. Çelik, Avrupa Birliği'nin Türkiyesiz bir Ukrayna zirvesinin de manasınız olduğunu ifade etti.

Tunus'taki gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Çelik, "Parlamentonun fesh edilmesini endişeyle karşılıyoruz. Parlamentolara dönük askeri müdahaleler açık müdahalelerdir" diye konuştu.

"STOKÇULUK YAPANLARA KARŞI TEDBİR ALIYORUZ"

Çelik, gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çelik, Macaristan seçimlerine ilişkin olarak "Her ülkenin siyasi denklemleri farklı. Çok küresel köy diyebileceğimiz dünyada yaşıyoruz. Her ülkedeki olay diğer ülkeler için olumlu ya da olumsuz ilhamları oluyor. Erdoğan sayın Orban ile yakın ilişkiye sahip. Propaganda aygıtlarıyla seçim kazanılmıyor" dedi.

Hayat pahalılığına ilişkin soruya ise Çelik, "Biz szaten sürekli sahada olan partiyiz. Bu konuları kapsamlı olarak değerlendiriyoruz. Yapılan uygulamaların etkiketlere yansımadığına yönelik Bakanlıklarımız takibini yapıyor. Stokçuluk yapanlara karşı bakanlıklarımızın tedbirleri var" diye kaydetti.

Konuya ilişkin açıklamaları sırasında CHP'yi hedef alan AKP Sözcüsü, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Katar'a satıldığı iddia edilen hayvanlara yönelik sözlerine tepki gösterdi. Çelik, "CHP liderinin Katar'a hayvan satıldığına yönelik iddiaları yalan. 18 Mart'ta bakanlık bu tarz ihracatların olmaması için tebliğ çıkarttığını görüyoruz" açıklamasında bulundu.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Katar Ömer Çelik