Ahmet Taşgetiren'den 'paralel yapı' çıkışı: Soylu’ya yönelik 'Bahçeli garantörlüğü' ne anlama geliyor?

Ahmet Taşgetiren, "Ak Parti’nin kimi mecburiyetlerle geliştirdiği iş birliklerinin devlet içinde “paralel yapılar” oluşturma gibi problemli bir yapısı, bir özrü var, bu çok açık." değerlendirmesinde bulundu.

Ahmet Taşgetiren'den 'paralel yapı' çıkışı: Soylu’ya yönelik 'Bahçeli garantörlüğü' ne anlama geliyor?

Geçtiğimiz hafta Adana'da Furkan Vakfı mensuplarının yürüyüşüne polislerin sert müdahalesi kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu.

AHMET TAŞGETİREN: YENİ BİR PARALEL YAPI MI?

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren bugünkü yazısında görüntüleri değerlendirerek "Yeni bir paralel yapı mı?" sorusunu yöneltti.

Taşgetiren, "20 yılı bulan Ak Parti iktidarlarının kötü bir tecrübesi var. Kendi tercihleri ile oluşmuş bir kötü tecrübe bu. Bir cemaatle ilişkinin Frankeştaynlaşmayla sonuçlandığı bir tecrübe. Evet, Devlet bünyesinde oluşmaya yönelen illegal yapılanmalarla mücadele etmek için, Emniyet’in ve Yargı’nın hukuk dışı uygulamalara yönelmesine zemin hazırlayan bir tecrübe." ifadelerini kullandı.

Taşgetiren, "Bence bugün sorulması gereken en önemli soru şudur: MHP ile iktidar iş birliğinin devlet bünyesindeki gerçek boyutları nedir?" diye sordu.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin polisin sert müdahalesini ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu savunduğunu hatırlatan Ahmet Taşgetiren, "İçişleri Bakanlığı gibi devlet güvenliğinin en önemli ayaklarından birisinde, mesela, Soylu’ya yönelik “Bahçeli garantörlüğü” ne anlama gelmektedir? Ak Parti’nin kimi mecburiyetlerle geliştirdiği iş birliklerinin devlet içinde “paralel yapılar” oluşturma gibi problemli bir yapısı, bir özrü var, bu çok açık. Bu yapılar nereye kadar kontrolde hareket ediyor, nerede kontrolden çıkıyor, bunu tespit ayrı bir hadise, ama sonunda ülkeye çok ağır bedeller ödetiyor. Sayın Cumhurbaşkanı Adana olayları için sessizliği tercih etti. Bundan henüz ortada “Göz yumulacak” bir olgu olduğu izlenimini mi edinmemiz gerekiyor? Yani gerçekten emin mi sayın Cumhurbaşkanı Soylu’nun icraatlarından? Bahçeli kadar emin mi? Mesela şu Cumhur İttifakı süresince devletin özellikle güvenlik birimlerinde nasıl bir kadrolaşma gerçekleştiğine dair bir gözleme, araştırmaya ihtiyaç var mı?" değerlendirmesinde bulundu.

AHMET TAŞGETİREN'İN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Para