MAK Danışmanlık 'anket oyunu'nu açıkladı: 'AKP'nin gerçek oyunu hesaplamak için...'

2023 seçimlerine 1 yıldan birkaç ay fazla zaman kala son anketler AKP'nin yüzünü bir türlü güldürmüyor. MAK Danışmanlık ise açıklanan sonuçların AKP'yi yanılttığını ifade ediyor.

MAK Danışmanlık 'anket oyunu'nu açıkladı: 'AKP'nin gerçek oyunu hesaplamak için...'

MAK Danışmanlık Koordinatörü Mehmet Ali Kulat, Politik Yol Yazarı Murat Aksoy'a seçim yasası ile ilgili dikkat çeken bir demeç verdi.

Kulat, AKP'nin tüm hesapları 2018 yılına göre yaptığını lakin son seçimlerden 4 yıl geçtiğini belirtti. Özellikle anketlerde AKP'nin oyunun gösterildiği kadar olmadığını ifade etti.

ANKETLER AKP'Yİ YANILTIYOR MU?

Kulat, ''AKP'ye oy vereceğim'' diyen lakin aslında 2-2.5 civarında bir HDP seçmeninin olduğunu belirtti. İşte ilgili kısım:

"Bugün yüzde 30’larda bir AK Parti’den bahsediyoruz. Bu yüzde 30 içinde önemli bir seçmen grubu fark ettik.

Nasıl bir grup?

Bu yüzde 30’luk grubun içinde bir grup ki bu yüzde 2-2,5’luk bir grup. Araştırmalarda AK Parti’ye oy vereceğim diyor ama “sağlama anlamında çapraz sorulara baktığımız bu grubun AK Partili değil HDP’li olduğunu görüyoruz.” Mesela “anadille eğitim konusundaki sorularda bunu net biçimde görüyoruz.

Bundan hareketle şunu söyleyebiliriz, bugün büyük şehirlerde AK Parti’nin yüzde 2-2,5’luk oyu HDP’li oy. Yani bu seçmen kitlesi kendini normal zamanlarda AK parti içinde kamufle ediyor. Yani AK Parti’nin bugün oyu yüzde 30 ise gerçekte yüzde 28, yüzde 28 ise gerçekte yüzde 26.''

Etiketler
Seçim