Fahrettin Altun 'görevden alınacak' iddiaları karşısında sessizliğini bozdu!

Kulislerde görevden alınacağı konuşulan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, konuyla ilgili ilk kez konuştu.

Fahrettin Altun 'görevden alınacak' iddiaları karşısında sessizliğini bozdu!

Geçtiğimiz haftalarda ‘Fahrettin Altun görevden alınacak’ iddiaları çok konuşulmuş, Altun ise bugüne kadar sessizliğini korumuştu. İddiaların yeniden gündeme gelmesi üzerine sessizliğini bozan Altun, duruma “Lüzumsuz bir fitne kazanı kaynatılıyor” diyerek tepki gösterdi.

İlk olarak 31 Ocak 2022’de gazeteci Talat Atilla tarafından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un görevden alınacağı iddia edilmiş, Atilla “Olağanüstü bir gelişme olmazsa cuma gününe kadar Erdoğan, Altun’u görevden alacak” demişti. Ancak bu iddialar asılsız çıktı.

“ERDOĞAN AİLESİ RAHATSIZ” İDDİASI

İddialar kulislerde konuşulmaya devam ederken, Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan 8 Şubat 2022 tarihli yazısında Erdoğan ailesinin Fahrettin Altun’dan rahatsız olduğunu kaleme aldı. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın koronavirüse yakalanmasının ardından Altun’un yaptığı paylaşımı hatırlatan Pehlivan, Mehmet Bekaroğlu ile yaşanan tartışmaya da değindi. Altun’un paylaşımından 22 dakika sonra Erdoğan’ın muhalefet liderlerinin geçmiş olsun mesajlarına “sıcak dönüşler” yapıldığını söyleyen Pehlivan, Fahrettin Altun’un böyle mesajlar paylaşılmasını beklemediğini söyledi. Söz konusu yazıda Pehlivan, kulislere dayandırarak Ankara’da kazanların kaynadığı hatta Altun’un odasını toplamaya başladığı duyumlarını aktardı. Öyle ki farklı isimlerin dillendirildiği, iktidara yakın medyanın bile Altun’un baskılarından şikayetçi olduğu ifade edildi.

ALTUN SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Son olarak AKP Genel Başkanı ve Erdoğan’ın, “Bundan sonra da değişiklikler yapabiliriz. Kabinede revizyon normaldir” ifadesinin ardından kulislerde görevden alınacağı iddiası ortaya atılan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, böyle bir durum olmadığını ifade ederek “Lüzumsuz bir fitne kazanı kaynatılıyor” dedi. Hürriyet gazetesinden Hande Fırat’a konuşan Altun, durumu “siyasi magazin” olarak değerlendirirken görevden alınacağı iddialarını da “kulaktan dolma söylentiler” olarak açıkladı. “Magazini bir kenara bırakalım” diyen Altun, Fırat’ın görevden alınma iddiaları sorusuna “Gayet iyiyim, görevimin başındayım. Cumhurbaşkanımın emrinde mesai arkadaşlarımla birlikte ülkemizin marka değerini artırmak için çalışıyorum.” dedi.

Etiketler
Fahrettin Altun Cumhurbaşkanlığı Kulis