HDP'li Garo Paylan'dan Kılıçdaroğlu'nun fatura çağrısına destek: 'Protestoya katılıyoruz ve ödemeyeceğiz'

HDP'li Garo Paylan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun fahiş zamlar nedeniyle faturaların ödenmemesi üzerine yaptığı çağrıya destek verdi.

HDP'li Garo Paylan'dan Kılıçdaroğlu'nun fatura çağrısına destek: 'Protestoya katılıyoruz ve ödemeyeceğiz'

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "faiz sebep, enflasyon sonuç" ekonomi politikalarının yarattığı kriz yurttaşların cebini yakmakya devam ediyor.

ENFLASYON ARTIYOR

Yurttaşlar nasıl geçineceklerini sorgularken enflasyon Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı rakamlara göre ocak ayında yüzde 11,10 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 48,69’a ulaştı. Enflasyon neredeyse her ürünüm etiketine zam olarak yansıdı.

Türkiye'de 2022 yılının ilk gününden itibaren elektrik fiyatlarına gelen zamları tartışıyor.

ELEKTRİK ZAMMI YURTTAŞIN CEBİNİ YAKTI

Yeni yıl ile birlikte elektriğe gelen zam yüzde 50 oldu. Ancak uygulanmaya başlanan kademeli tarihe ile 150 kilovatsaatin (kWh) üzerindeki kullanımlarda fiyatlandırma yüzde 125 artmış oldu. Yurttaşların ve uzmanların 150 kWh'ın çok düşük bir limit olduğunu belirtmesi ve tepkilerin artması üzerine limit 210 kWh'a AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararname ile yükseltildi. Bu değişiklik de elektrik faturalarına düşüş olarak yansımadı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN FATURA ÇAĞRISI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan paylaştığı videoda elektrik zamlarının yurttaşa yarattığı sıkıntıları aktararak "Geceyi iki çift laf sözlerle kapatayım: Erdoğan 31 Aralık'ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben, bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim. Bu da böyle biline." ifadeleriyle çağrıda bulundu.

HDP'DEN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK

Kılıçdaroğlu’nun bu yöndeki sözlerine HDP’den de destek geldi. Tele 1 canlı yayınında konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Kılıçdaroğlu’na destek vererek, ‘Ben de ödemeyeceğim’ dedi.

Eletrik dağıtım şirketlerinin kamulaştırılması gerektiğini belirten Paylan, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun teklifini değerli buluyoruz. Biz de bu protestoya kesinlikle katılıyoruz. Biz zaten ücretsiz olmasını savunan bir partiyiz. Bir önerimiz de var. Dün bir yasa teklifi sunduk. Tüm bu elektrik dağıtım şirketlerinin kamulaştırılması lazım. Tüm istedikleri kâr. Oysa elektrik bir piyasa odağı olamaz. Elektrik bir ihtiyaçtır. Ve sosyal bir devlet ihtiyaç sınırına kadar ücretsiz olmalı. Bu zamlar geri alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

HDP İÇİNDE GENEL BİR TAVIR MI?

Sunucu Fatir Ertürk’ün, “Yani siz de faturanızı ödemeyecek misiniz?” sorusunu yanıtlayan HDP’li Garo Paylan, “Kesinlikle bu protestoya katılıyoruz ve ödemeyeceğiz” dedi.

Paylan, “HDP genelinde böyle bir tavır var mı?” sorusuna ise, “Tabii ki bunu merkez yürüme kurulumuzda görüşmemiz gerekiyor. Bizim için sayın Kılıçdaroğlu’nun önerisi çok kıymetli” şeklinde yanıt verdi.

Etiketler
Ağrı Kemal Kılıçdaroğlu HDP Garo Paylan