CHP'li Zeybek'ten Sezen Aksu açıklaması: Erdoğan çevresindekilerin başını döndürüyor

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sanatçı Sezen Aksu ile ilgili geri adımına ilişkin açıklamada bulundu.

CHP'li Zeybek'ten Sezen Aksu açıklaması: Erdoğan çevresindekilerin başını döndürüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir şarkısında Adem ile Havva'ya hakaret ettiği iddia edilen sanatçı Sezen Aksu ile ilgili “O dili kopartmak görevimizdir” sözlerini sarf etmişti.

Erdoğan, son yaptığı açıklamada sözlerinin hedefinde Aksu'nun olmadığını belirterek geri adım atmış ve “Burada çok açık net bir gerçeği ortaya koymakta fayda var. Öncelikle benim oradaki hitabımın muhatabı Sezen Aksu değildir. Sezen Aksu, Türk müziğinin önemli bir ismidir. Şarkılarıyla insanımızın duygularına tercüman olmuş bir sanatçıdır” dedi.

'ERDOĞAN DEMOKRASİYE KARŞI VERDİĞİ SAVAŞI KAYBEDECEĞİNİ ANLADI'

Erdoğan’ın sözlerine ilişkin CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek’ten açıklama geldi. CHP’li Zeybek, şunları söyledi:

“Erdoğan’ın siyasi hayatı manevralarla, U dönüşleriyle dolu. Bunun birçok örneğini hem iç hem dış politikada görebiliyoruz. Erdoğan araç olarak gördüğü demokrasiye karşı verdiği savaşı kaybedeceğini anladı. Çevresindeki bir avuç radikali etkilemek için camiye siyaseti sokacak kadar küçük düşüyor. Sonra toplumun büyük kesiminden tepki alınca da 'Ben öyle demedim' diyor. İnsan gerçekten Erdoğan’ın açıklamalarını dinlerken hayrete düşüyor. Sayın Erdoğan yaptığı U dönüşleriyle kendisinden ziyade çevresinde her dediğine yukarı aşağı kafa sallayan yandaşlarının, şakşakçılarının başını döndürüyor.

Bu baş dönmesi ise seçime kadar sürecek. Bu kin dolu dil, tehdit dili seçime kadar sürecek. Ve yapılacak ilk seçimle birlikte o baş dönmesiyle AKP iktidarı çok sert bir şekilde zemine çakılacak. Sevgi, umut, huzur ve mutluluk arayışında olan halk kazanacak. Şarkılar kazanacak, Türkiye kazanacak” dedi.

Etiketler
Sezen Aksu Antalya Milletvekili