İYİ Parti kaynakları: Kılıçdaroğlu'nun sözleri yanlış yerlere çekilmek isteniyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Demokrasinin yolu Diyarbakır'dan geçer" demesi üzerine İYİ Parti ile ana muhalefet partisi arasında 'gerilim yaşandığı' ileri sürüldü. İYİ Partili kaynaklar, herhangi bir çatlağın söz konusu olmadığını söyledi.

İYİ Parti kaynakları: Kılıçdaroğlu'nun sözleri yanlış yerlere çekilmek isteniyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır çıkışına İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu’ndan "Ülkeye ne fayda gelecekse yolu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) geçer" tepkisi gelmişti.

Bu ifadelerin ardından siyaset kulislerinde “Millet İttifakı’nda görüş ayrılığı mı var?” sorusu gündeme gelirken, İYİ Partili kaynaklar 'her iki partinin gerek Kürt sorunu gerekse ülkedeki diğer sorunların çözüm adresinin TBMM olduğu noktasında hemfikir olduğunu' vurguladı.

'ÇATLAK SÖZ KONUSU DEĞİL'

Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu'nun haberine göre CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nda herhangi bir çatlak ve görüş ayrılığının söz konusu olmadığı, Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin de 'siyaseten tam anlaşılamadığı' ifade edildi.

İYİ Parti kanadında şu değerlendirme yapıldı:

'KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİ YANLIŞ YERLERE ÇEKİLMEK İSTENİYOR'

"Kılıçdaroğlu daha önce, ‘Kürt sorununun çözüm yeri Meclis’tir’ açıklamasında bulundu. Kılıçdaroğlu’nun sözleri yanlış yerlere çekilmek ve sanki ittifakta ‘bir sorun varmış’ gibi gösterilmek isteniyor. Böyle bir durum yok. İYİ Parti’nin terörle mücadele noktasında tavrı nettir. Çözüm süreci ve devamında 1212 şehidin acısı konusunda da hassasiyeti yüksektir. Kılıçdaroğlu da zaten yeni bir çözüm sürecinden söz etmiyor. İYİ Parti’nin de CHP’nin de görüşü nettir. Eğer bir ülkede bir sorun varsa, bunun çözüm yeri TBMM’dir."

Etiketler
Diyarbakır Kemal Kılıçdaroğlu İYİ Parti Muhalefet