İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yediği yemek tartışma yarattı

Dün gece boyu AKOM'da çalışmaları takip eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'balıkçı restoranında yemek yediğine ilişkin tartışmalar sürüyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yediği yemek tartışma yarattı

Kar yağışının megakentte hayatı felç ettiği sırada iktidar medyası, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun 'arkadaşlarıyla balıkçı restoranında yemek yediği' iddiasını okurlarına servis etmişti.

Çok sayıda AKP'li milletvekili söz konusu iddia üzerinden İmamoğlu'na yüklenirken, estoranın işletme sorumlusu Aykırı.com.tr'den Berat Temiz'e yaptığı açıklamalarda iddiaların doğru olmadığını söylemişti.

Söz konusu fotoğrafın geçmiş bir zamana ait olduğunu söyleyen işletme sorumlusu "Çıkan haberler yalan. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dün buraya gelmedi. Fotoğraf geçmiş bir zamana ait. Biz, zaten dün kar yağışından dolayı restoranı erken kapattık" diye konuşmuştu.

MURAT AĞIREL DETAYLARI AÇIKLADI

Birçok AKP'li siyasetçinin İmamoğlu'nu eleştirdiği 'yemek tartışmasına' ilişkin detayları ise gazeteci Murat Ağırel açıkladı.

Ağırel, işletme sahibi ve İmamoğlu ile görüştüğünü dün saat 18 civarında İmamoğlu'nun restoranda olduğunu yazdı.

Ağırel ayrıca İBB Başkanı'nın karın yoğunlaşması sonrası AKOM'a gittiğini de duyurdu.

Murat Ağırel'in paylaşımları şöyle:

''Ekrem İmamoğlu’nun bir balıkçıda görüntüleri paylaşıldı. İşletme yetkililerinin fotoğrafı yalanladığı iddia edildi. İşletme sahibi ve Sayın İmamoğlu ile görüştüm. Olay doğru. Ekrem Bey saat 18’de oradaymış. Saat 19’da da AKOM’a gitmek için çıkmış.

İmamoğlu’nun lokantada bulunduğu bölüm işletme sahibinin kendi özel misafirlerini ağırladığı bir yer. Rezervasyon günler öncesinden yapılmış. Normalde kimse yok. Ancak ne olduysa o anda bazı kişiler orada bulunmuş ve fotoğraflar çekilip servis edilmiş.

Kar yoğunlaşınca da kalkıp hemen AKOM’a geçmiş. Büyütülen olay aslında bu. İBB tüm birimleri ile Kar nedeniyle meydana gelen aksaklıkları gayet başarılı yönetmiştir. Önemli olan durum budur.''

Etiketler
İstanbul Ekrem İmamoğlu AKOM