AKP'den istifa edip CHP'ye geçmişti: Görevden alınan ASKON Başkanı Nasıranlı'dan ilk açıklama

AKP’den istifa ederek CHP’ye katılan ASKON Diyarbakır Şube Başkanı Cevdet Nasıranlı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine rozet taktığı fotoğrafın ardından görevden alındı. İlk açıklamasında "Tamamen siyasi bir karar" ifadesini kullandı.

AKP'den istifa edip CHP'ye geçmişti: Görevden alınan ASKON Başkanı Nasıranlı'dan ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'den istifa ederek CHP'ye geçen 20 kişiye rozet taktı. Bu isimler arasında yer alan Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı Cevdet Nasıranlı, görüntülerin ardından dernek tarafından görevden alındı.

Nasıranlı, yaşananlara ilişkin olarak Halk TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

CHP'ye katılma kararıyla ilgili olarak "Öncelikle şunu belirtmek isterim. Kinle, nefretle ve farklı görüşleri kabul etmeden toplumu yönetemezsiniz, ülkeyi yönetemezsiniz. Ben uzun süredir birçok noktada farklı fikirlerini dile getiren, giden yanlışlıkları söyleyen, toplumun bizi ilettiklerini toplumun bir neferi olarak gerek toplantılarda gerekse sosyal medyada gerekse yayınlar aracılığıyla sürekli dile getirdik. Biz de bunun gereğini yapmaya başladık. Öyle bir hal aldı ki CHP özellikle sayın genel başkanımızın helalleşme noktasındaki çıkışı beni, arkadaşlarımı çok ciddi manada etkiledi" dedi.

Nasıranlı, "Bu çerçeveyi çizerken çok samimi biçimde bütün ülkeyi yönetmeye talip olurken kuzeyiyle, batısıyla, güneyiyle, doğusuyla hiçbir ayrım yapmadı" ifadesini kullandığı açıklamasına şöyle devam etti:

"Dili, dini, rengi hiçbir şekilde ayrım yapmadı. Bu ülkenin bütün değerlerini bu ülkenin zenginliği olarak görmesi bizim anlayışımıza uygun bir anlayış olduğu için CHP ile sayın Genel Başkanımızla yol yürümeye karar verdik."

'TAMAMEN SİYASİ BİR KARAR'

Görevden alınmasına ilişkin süreci anlatırken de şunları kaydetti:

"Bana görevden alındığıma dair bir bilgilendirme şimdiye kadar yapılmadı. Bu süreç tamamen genel merkezin kendi kararıyla, bizden habersiz bir şekilde alınmış bir karar. Tamamen siyasi bir karar. STK kimliğine uymayan bir karar. Diğer taraftan biz 3 ay önce kongremizi yaptık. Yeni yönetim kurulu ile güven tazelemesi yaptık ama bütün bunları es geçerek tamamen CHP'ye geçişimizden kaynaklı bir karar olduğu ortada.

'LİNÇ KAMPANYASI OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORDUK'

Ciddi bir linç kampanyası başlatıldı bize yönelik ama biz çıktığımız bu yolda kararlı bir şekilde duruş sergilemeye devam edeceğiz. Biz bunları tahmin ediyorduk ama bu şekilde bir linç kampanyası olacağını düşünmüyorduk. Dün telefonum kitlendi bu yapılan kararın haksızlığını dile getiren aramalarla. Hem ASKON içerisindeki bazı şube başkanlarımız ve üyelerimiz olmakla birlikte bütün arkadaşlarımız bu noktanın yanlış olduğunu ifade ettiler.

'TÜRKİYE'NİN BU YANLIŞ YÖNETİM ANLAYIŞINDAN KURTULMASI GEREKİYOR'

Türkiye öyle bir hal almış ki öyle bir algı yaratılmış ki Türkiye'de maalesef kendi fikrini açıktan ifade edemeyen bir toplum haline geldik. Bu da yanlış yönetim anlayıştan kaynaklıyor. Türkiye'nin bir an önce bu yanlış yönetim anlayışından kurtulması gerektiğine inanıyorum bu da sayın genel başkanımız gibi kararlı duruşu olan ve cesaret gösteren siyaset adamlarıyla olur."

Etiketler
Cevdet Nasıranlı Diyarbakır Kemal Kılıçdaroğlu