CHP'li Özgür Özel'den Süleyman Soylu'ya Murat Şahin hatırlatması: 'Kalpazan adamlar, Süleyman Soylu’nun himayesinde'

CHP'li Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Sezen Aksu'yu tehdit eden Milli Beka Hareketi üzerinden Süleyman Soylu'ya yüklendi.

CHP'li Özgür Özel'den Süleyman Soylu'ya Murat Şahin hatırlatması: 'Kalpazan adamlar, Süleyman Soylu’nun himayesinde'

Sanatçı Sezen Aksu'yu 2017 yılında yazdığı şarkı sözleri hedef gösterilirken; daha önce sahte polis kimliği, sahte basın kartı, bir tane polis telsizi ile yakalanan Milli Beka Hareketi Başkanı Murat Şahin ve beraberindekiler Aksu'nun evinin önünde basın açıklaması yapmıştı.

SOYLU'YA MURAT ŞAHİN HATIRLATMASI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de bugün TBMM'de yaptığı basın toplantısında Sezen Aksu'ya yönelik tehditleri gündeme getirdi, Şahin üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yüklendi.

''MİLLETİMİZE ŞİKAYET EDİYORUZ''

Soylu’nun “Bizim yapmamız gereken toplumsal olaylara sert müdahale değil, müzakere odaklı yaklaşmaktır” sözlerine tepki gösteren Özel, ''Bu lafı ettiği gün ne var? Milli Beka Hareketi diye kendisi adına onu bunu tehdit eden, en son marifeti Sezen Aksu’yu tehdit edenler, gittiler Sezen Aksu’nun evinin önünde 20.30’da basın açıklaması yaptılar.

Ey Süleyman Soylu, sen izin alarak gündüz vakti bunu yapanlara saldırıyorsun. Murat Şahin, açıklamayı yapan zat, daha geçen gün kameralara yakalandı mı? Yakalandı. Üstünden ne çıktı? Sahte polis kimliği, sahte basın kartı, bir tane polis telsizi. Kalpazan adamlar, Süleyman Soylu’nun himayesinde. Milletimize şikâyet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

''CÜRMÜNÜZ KADAR YER YAKARSINIZ''

Özel, Sezen Aksu'nun şarkı sözleri üzerinden oluşan gündeme ilişkin ise "Yapmaya çalıştıkları şu: 2017’de bestelenmiş, söylenmiş bir şarkıyı; ‘2022’de biz fark ettik, Adem babamıza, Havva anamıza saldırı var’ diyenler, mevzu köpürtenler, bunun adı faşizmin bayrağını yükseltmektir" değerlendirmesinde bulundu.

Olan durumun "Türkiye’yi yasaklar ülkesi yapmak" olduğunu ifade eden CHP'li Özel, "İşlenmeyen suçları işlenmiş gibi gösterip nefreti körüklemektir. Bu pazar yerindeki yangının din istismarıyla bastırılmaya çalışılmasıdır. Süleyman Soylu’dan korkmayız. Milli Beka Hareketi’nden korkmayız. Tehditleri vız gelir tırıs gider. Size teslim olmayız. Cürmünüz kadar yer yakarsınız" sözlerini sarf etti.

Etiketler
Özgür Özel Sezen Aksu Süleyman Soylu TBMM