CHP'li Muharrem Erkek: Virüs gibi adaletsizlik de yeni varyantlarla büyümeye devam ediyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, gerçekleştirdiği basın toplantısında Türkiye'deki gelir dağılımındaki adaletsizliğe ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yarattığı sonuçlara dikkat çekti.

CHP'li Muharrem Erkek: Virüs gibi adaletsizlik de yeni varyantlarla büyümeye devam ediyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, gerçekleştirdiği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Muharrem Erkek, Türkiye'deki hukuksuzluklara dikkat çektiği açıklamasında Osman Kavala'nın tutukluluğunun devam etmesine de tepki gösterdi.

Erkek, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamalarıyla açılan davaların da geldiği boyutu, "2014'ten beri cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla açılan soruşturma 160 bini geçti. Dünyada örneği yok. 35 bin açılan dava, yargılanan bin 107 çocuk." sözleriyle aktardı.

Muharrem Erkek'in açıklamaları şöyle oldu:

"TOPLUM BÜYÜK BİR YOKSULLUKLA KARŞI KARŞIYA"

Adaletsizlik pandemisinin yeni varyantlarla daha da büyüdüğü bir yıl oldu. Virüs gibi adaletsizlik de yeni varyantlarla yeni türlerle maalesef ülkemizde büyümeye devam ediyor.

Yaşamın her alanında ağır adaletsizlik tablosunda karşı karşıyayız. Ekonomide, eğitimde, sağlıkta, iş yaşamında aman en önemlisi gelir dağılımında büyük bir adaletsizlik var. Toplum büyük bir yoksullukla karşı karşıya kaldı.

Bunun sorumlularından biri de Türkiye'ye yaşatılan bu ucube sistem. Sorumlusu en başta bu ucube sistemi hayata geçirenler. Tüm güçler bir kişide birleşince tablo ortada. Erdoğan, 14. Lou gibi devlet benim diyor. Demokratik hukuk devletini mutlaka tesis edeceğiz.

OSMAN KAVALA KARARI

17 Ocak'ta Gezi Davası görüldü. Osman Kavala 4 yıldır tutuklu. Suçsuz bir insan 4 yıldır hakkında mahkeme kararı olmadığı halde cezaevinde. Gezi Davası'nda Osman Kavala Davası'nda fail ceza hukuku uygulanıyor. Ortaçağ Avrupa'sında, Hitler Almanyası'nda Stalin Rusya'sında uygulandığı gibi. Failin suç oluşturan bir eylemi yok. Kişinin muhalif olması sebebiyle maalesef cezaevinde. Çağdaş hukuku bir kenara bıraktılar. Bu tabloyu değiştireceğiz.

Bugün Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Madımak Davası hala devam ediyor. 25 Ocak'ta Çorlu Tren Katliamı Davası var. Çorlu'da da adalet rayların altında ezildi. 27 Ocak'ta Ankara Çubuk'ta Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişimi davası var. O davada da azmettirenler yargılanmıyor. 31 Ocak'ta Sakarya Hendek Patlaması Davası var. Bu davaları yaratan bu memleketteki büyük adaletsizlikler ağır ihmaller, hukuk devleti olmayışımız.

"CUMHURBAŞKANI'NA HAKARET" DAVALARI: BİN 107 ÇOCUK YARGILANIYOR

2014'ten beri cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla açılan soruşturma 160 bini geçti. Dünyada örneği yok. 35 bin açılan dava, yargılanan bin 107 çocuk. AİHM ne diyor; Cumhurbaşkanına hakaret ile ilgili Türk Ceza Kanunu'nun maddesini kaldırın diyor. Vatandaş nasıl eleştirsin? Bu madde dururken... Cumhurbaşkanı parti genel başkanıyken...

Bizim iktidarımızda bir tek yasak olacak: Umutsuzluk. Umutsuzluk gençlerimizi intihara dahi sürükleyen bir noktaya geldi. Bu tabloyu değiştireceğiz. Türkiye'yi yeniden umutlu, mutlu bir ülke haline getireceğiz. Bir hırsız her şeyi çalabilir, özgür iradenizi asla çalamaz.

Etiketler
Cumhurbaşkanlığı Muharrem Erkek Türkiye