HDP'li Oluç açıkladı; 'Üçüncü ittifak' toplantısı yarın

Oluç, yarın Ankara'da HDP'nin de aralarında bulunduğu partilerin katılımıyla '3'üncü yol ittifakı'nın nasıl olabileceğine ilişkin toplantı yapılacağını söyledi.

HDP'li Oluç açıkladı; 'Üçüncü ittifak' toplantısı yarın

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, yarın Ankara'da HDP'nin de aralarında bulunduğu partilerin katılımıyla '3'üncü yol ittifakı'nın nasıl olabileceğine ilişkin toplantı yapılacağını söyledi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Oluç, "Yarınki toplantıya sekiz siyasi parti ve HDP katılacak. Elbette ki bu tartışmanın bir parçası da 2023'te yapılması gereken seçimler olacak. Seçimlerde nasıl bir tutum alınması gerektiği konusu da konuşulacak. Meclis'te grubu olan partiler yok, Meclis dışından partiler. Esas itibarıyla adı kimi zaman 'demokrasi ittifakı' kimi zaman 'halk ittifakı' olarak adlandırılan bir '3'üncü yol ittifakı'nın nasıl olabileceğine dair görüş alışverişinin yapılacağı bir toplantı olacak. Dolayısıyla 'millet ittifakı'nın içindeki partiler yer almayacak" dedi.

HANGİ PARTİLER GÖRÜŞMEDE

HDP’nin çağrısıyla EMEP, TKP, TİP, TÖP, SMF, Halkevleri ve EHP temsilcileri, “3. ittifak” gündemiyle bir araya gelecek. Cumhur ve Millet İttifakları karşısında halk seçeneğini oluşturma konusunda ilk defa bir araya gelecek siyasi partiler, ortak mücadelenin imkanlarını konuşacak.

SOL PARTİ KATILMAYACAKLARINI DUYURDU

HDP'nin çağrı yaptığı partiler arasında olan Sol Parti ise toplantıya katılmayacaklarını belirten bir açıklama yaptı. Sol Parti'den yapılan açıklamada, "Partimiz bu aşamada hangi koşullarda yapılacağı belli olmayan seçime ilişkin ittifak tartışmasına girilmesini doğru bulmamaktadır. HDP’nin çağrısıyla gerçekleşecek sınırları ve içeriği beli olmayan demokrasi ittifakı adlı çalışmanın parçası olmadığımızı kamuoyu ile paylaşırız" ifadeleri kullanıldı.

HDP’nin yaptığı görüşmelerin yanı sıra üçüncü bir ittifak konusunda görüşmeler Emek Partisi, Sol Parti, TKP ve TİP tarafından da sürdürülüyor.

Etiketler
Ankara HDP