Eski bakandan gündemi değiştirecek açıklama: AKP kurulmadan önce ABD müsteşarı bana fikrimi sordu

Eski Devlet ve Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, AKP kurulmadan önce ABD’li bir müsteşarın kendisine AKP’yi tarif ederek yeni kurulacak bir partinin başarılı olup olmayacağını sorduğunu söyledi.

Bir dönem Devlet ve Kültür bakanlıkları görevlerinde bulunan Namık Kemal Zeybek, TELE1’de katıldığı programda AKP’nin kuruluş dönemine ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Zeybek, AKP kurulmadan önce ABD’li bir müsteşarın kendisine AKP’yi tarif ederek, böyle bir partinin başarılı olup olmayacağını sorduğunu söyledi.

ABD MÜSTEŞARI SORDU

Zeybek şu ifadeleri kullandı:

“Kendilerini devleti, rejimi ve cumhuriyeti korumakla görevli sayan bir ordu vardı. Bunlara zinde güçler deniliyordu. Bugünkü iktidar ‘Biz ne kadar oy alırsak alalım zinde güçler bizi iktidarda bırakmıyorlar. Öyleyse dışardan destek bulmalıyız’ anlayışıyla Amerika’ya kucaklarını açtılar. Bana, Ankara’da gelen bir ABD müsteşarının söylediği şuydu ‘Anavatan Partisi gibi bir parti kurulsa muhafazakarların öncülüğünde milliyetçilerin ve liberallerin katılımıyla bir parti kurulsa sizce başarılı olur mu?’ dedi.”

Etiketler
Namık Kemal Zeybek Ordu