CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen’den ‘Enes Kara’ açıklaması: 'Engellemeleri ve tehditleri şiddetle kınıyorum'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Enes Kara’nın intiharını ilk haberleştiren gazetecinin görevinden alınması, haberin kaldırılmasına dair “Haberlere getirilen tüm engellemeleri ve gazetecilere yönelik baskı ve tehditleri şiddetle kınıyorum” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen’den ‘Enes Kara’ açıklaması: 'Engellemeleri ve tehditleri şiddetle kınıyorum'

GERÇEK GÜNDEM - FIRAT FISTIK /

Enes Kara’nın intiharı sonrası Elazığ’da gazeteciler ve öğrenciler baskı altına alınmaya çalışılıyor. Haberi yapan gazeteci görevden alınırken haber de sayfadan kaldırıldı. Gazeteye onlarca tehdit telefonu gelirken eylem yapan öğrenciler de tehdit edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, konuyla ilgili Gerçek Gündem’e açıklamalarda bulundu.

“TÜRKİYE’DE YANLIŞ GİDEN NE VARSA YENİDEN HATIRLATTI”

“Gencecik bir insanın yaşamına son vermesi Türkiye’de yanlış giden ne varsa yeniden hatırlattı” diyen Gökçen, “Gençleri cemaat ve tarikatlara mecbur bırakmak isteyen iktidar, tam da bu yüzden yirmi yıldır yurt sorununu çözmedi. İnsanların nasıl yaşayacağına, ne giyeceğine, neye inanıp inanmayacağına karışabileceğini düşünen hadsizlik, gençleri yaşamdan koparır hale geldi. Devlet yönetimini ancak din sömürüsüyle birlikte düşünebilenler yüzünden milyonlarca genç kendini baskı altında hissediyor” dedi.

Gökçen, Enes Kara’nın intiharını ilk haberleştiren gazetecilerden Faik Akgün’ün, Elazığ’ın yerel gazetesi Günışığı Gazetesi’ndeki görevinden alınması ve haberin kaldırılmasıyla ilgili de şunları söyledi: “Bütün bunların yanında Enes’in intiharını haberleştiren gazeteci Faik Akgün’ün haberi sansürleniyor, yazı işleri müdürü görevinden alınıyor ve cemaat üyesi olduğunu söyleyen kişiler tarafından tehdit ediliyor. Bugün birçok internet sitesinden bu haberlere erişim engeli getiriliyor. Birilerinin duyulmasından rahatsız olduğu bu vahim olay, Türkiye’nin temel sorunlarına dair önemli bir tartışma açtı.”

“ENGELLEMELERİ VE TEHDİTLERİ KINIYORUM”

Yurt sorunundan inanç özgürlüğüne, aile baskısından laikliğe, tarikatlardan, cemaatlerden hekimlerin sorunlarına, mobbingden gençlerin geleceksizliğine kadar birçok meselenin Türkiye’de milyonlarca insanı ve genç nesilleri ilgilendirdiğini söyleyen Gökçen, “Halkın haber alma hakkı, tam da bu sorunların çözülebilmesi, toplumun bunları tartışabilmesi ve gerçekleri öğrenebilmesi için vardır. Haberlere getirilen tüm engellemeleri ve gazetecilere yönelik baskı ve tehditleri şiddetle kınıyorum” diye konuştu.

Etiketler
Şiddet Tehdit