Sağlık Bakanlığı'nın kararının perde arkasında ne var? Atila Sertel: 'Teste verecek para kalmadı'

CHP'li Atila Sertel, aşısını ve hatırlatma dozunu olmuş temaslı kişilerin karantinaya alınmaması, semptom göstermeyen temaslılara da PCR testi yapma zorunluluğunun kaldırılması kararının verilmesine tepki gösterdi. Sertel, "test için para kalmadı" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu sonrası yaptığı açıklamada bilim kurulunda aşısını ve hatırlatma dozunu olmuş temaslı kişilerin karantinaya alınmamasına karar verildiğini açıkladı. Ayrıca Kurul'da semptom göstermeyen temaslıların PCR testi yapma zorunluluğu da kaldırıldığı da duyurdu.

Koronavirüsün baskın varyantı haline gelen Omicron'un bulaş oranının yüksekliğine rağmen bakanlığın art arda aldığı kararlar tepki çekti.

Koronavirüse yakalanan Atila Sertel Halk TV'de Ayşenur Aslan'ın sunduğu Medya Mahallesi programına video görüşme yoluyla bağlandı.

Atila Sertel burada alınan kararı eleştirdiği açıklamasında, "Korona sırasında benle temasa geçmiş insanlar için test yapmama kararı aldılar. Bunların nedenleri nedir biliyor musunuz? Teste verecek para kalmadı Türkiye'de. Testi azaltmak, sürü bağışıklığını çoğaltmak için yeni bir kararın altına imza attıklarını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Kararın salgındaki risklerine dikkat çeken Sertel, "Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir anlayışı bu iktidarın temel bakış açısı." dedi.

"KENDİ MİLLETVEKİLLERİNİ BİLE ARAYAN KORKAK YAPI VAR"

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yer aldığı etkinliklerde güvenlik önlemlerinin üst düzeyde tutulduğunu da vurgulayan Atila Sertel konuşmasını şöyle sürdürdü:

Kendilerine gelince: Cumhurbaşkanı konuşma yapacak bütün milletvekilleri sadece testten geçirilmiyor. Bazıları aranarak geçiriliyor Meclis'e. Kendi milletvekillerini bile arayan korkak yapı var yukarıda. Grup toplantısına onlar rahat giremezler. Polislerin arasından geçerek giriyorlar.

Etiketler
Muş Para Sağlık Bakanlığı Şile