Kendisi bile özür diledi ama grubu 'arkasındayız' dedi: AKP'li üyenin Bektaşilere yönelik hakareti İBB Meclisi'ni karıştırdı

AKP Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz; Bektaşilere yönelik ayrımcı ifadeler kullanan Muhammet Kaynar için "sonuna kadar arkasındayız" demesi üzerine İBB Meclisi'nde kavga çıktı.

İBB Meclis Ocak Ayı Olağan Toplantısı, Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde dün yapılmış, Meclis Toplantısı'nda AKP Meclis Üyesi ve Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar, "Tahsislerle ilgili gelen talebin tamamı okunmadı. Aynı Bektaşilerin ayet okuması gibi yarısını okuyarak bu işi geçiştirmeye çalışıyorlar" demiş ve sözlerinin ardından özür dilemişti.

Kaynar'ın, Bektaşiler hakkındaki sözleri tepkilere yol açarken; CHP İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman ve CHP Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi Avukat Cem Özbey, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 77, 122 ve 216. maddeleri çerçevesinde AKP'li Kaynar hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

İBB MECLİSİ KARIŞTI

Ancak tartışma burada sona ermedi.

Kaynar, sözleri nedeniyle özür dilese bile bugün İBB Meclisi toplantısında AKP Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, Kaynar için 'Sonuna kadar arkasındayız' dedi.

Türkyılmaz'ın sözleri üzerine toplantıda gerginlik çıktı, AKP'li ve CHP'li üyeler birbirinin üzerine yürüdü.

Etiketler
Hakaret Kavga Şile