Kedisi ölen gazeteciye gülerek 'Öldürdün mü' diye sormuştu: Belediye başkanlarına barınak talimatı verdi

Katıldığı canlı yayında, kedisini kaybettiğini söyleyen gazeteci Hasan Öztürk'e, "Öldürdün mü" diye soran Erdoğan, bugünkü konuşmasında AKP'li belediye başkanlarına sokak hayvanları için barınak talimatında bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda, AKP'li belediye başkanlarına talimatlarından biri de sokak hayvanları için barınak açılması yönünde oldu. Erdoğan'ın bu talimatı akıllara; daha önceki TRT yayınını getirdi.

Erdoğan, haziran ayında katıldığı TRT canlı yayınında gazeteci Hasan Öztürk'ün evcil hayvanıyla ilgili, "Geçen haftaya kadar iki taneydi şimdi 1 tane var" sözlerine karşılık gülerek "Öldürdün mü?" yanıtı vermişti. Bu yanıt, uzun süre sosyal medya gündeminde yer bulmuş ve tepkilere neden olmuştu.

'SAHİPSİZ HAYVANLAR İÇİN SICAK VE GÜVENLİ BARINAKLAR KURARAK PEK ÇOK GÖNÜL KAZANABİLİRİZ'

Erdoğan, Kızılcahamam'da düzenlenen Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda, "Buradan birinci derece büyükşehirler olmak üzere tüm belediye başkanlarına sesleniyorum; sahipsiz hayvanlar için sıcak ve güvenli barınaklar kurarak pek çok gönül kazanabiliriz" dedi.

SOKAK HAYVANLARI, 'MİLLETİN GÖNLÜNÜ KAZANMAK İÇİN' ARAÇ OLDU

Sokak hayvanlarının bakım ve beslenmelerinin, 'milletin gönlünü kazanacak bir araç' olduğunu düşünen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Bazı meseleler var ki çok küçük dokunuşlarla milletin gönlünü kazanmak mümkündür. Sokak hayvanları meselesidir. Maalesef medyada çocuklara saldıran başı boş köpeklerin facialarıyla ilgili üzüntü verici haberlere rastlıyoruz. Sahipsiz hayvanların yerinin barınaklar olduğunu unutmamalıyız.

Osmanlı ağaçlara, meyveleri asarmış ki bu meyvelerden gelsinler bu hayvanlar nasiplerini alsınlar. Aynen bunu da bulunduğumuz belde, ilçe, illerde yapmamız mümkün. Hem barınaklar, hem ağaçlarda onların nasiplerini hazırlamak. Artık kırsalındaki sorumluluk alanlarıyla şehirlerimizi daha yaşanabilir hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu işi kenara bırakmak bizim için yanlış olur. Birinci derecede sizden bunu bekliyorum. Barınaklar sorununu hep birlikte aşmamız gerekiyor."

Etiketler
Muş