CHP'li üst düzey yetkili açıkladı: Kılıçdaroğlu’nu artık aday olarak görebiliyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın kabul etmesi durumunda Cumhurbaşkanı adayı olabileceğinin sinyalini vermiş ve "İttifak kabul ederse sorun yok" demişti.

CHP'li üst düzey yetkili açıkladı: Kılıçdaroğlu’nu artık aday olarak görebiliyorum

CHP'li üst düzey bir isim, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı da kabul ederse Cumhurbaşkanı adayı olabileceğini söylerken, “Ben, Kılıçdaroğlu’nu artık aday olarak görebiliyorum" dedi.

Diken'den Altan Sancar'a konuşan CHP'li üst düzey isim, "Biz seçimleri kazanamamaktan korkmuyoruz. Kazanacağımız aşikâr. Bizim esas meselemiz, kazandıktan sonra ittifakın bir arada durması, geçiş sürecinin yara almadan ve hasarsız tamamlanması. Genel başkanımız burada, ittifakın bir arada durması konusuna büyük önem veriyor. Stratejiyi doğrudan kendisi belirliyor. Tüm toplantılara katılıyor ve bu toplantılarda eleştirileri dinliyor. İktidarın saldırılarının püskürtülmesi için de dik duruyor" ifadelerini kullandı.

ARTIK ADAY OLARAK GÖREBİLİYORUM

Sancar, yazısında "Peki, Kılıçdaroğlu gerçekten ‘millet ittifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olacak mı? Sorunun cevabını, CHP genel merkezinde partinin, ‘yazıda adını geçirmemizi istemeyen’ kurmaylarından birinin karşısında arıyoruz." diyerek yerkili ismin cevabını şöyle aktardı:

CHP’li isim sorumuza önce, Kılıçdaroğlu’nunkine benzer bir yanıt veriyor: “İttifak da kabul ederse neden olmasın!” Sözlerinin devamındaysa, kendi görüşünü de ekliyor: “Ben, Kılıçdaroğlu’nu artık aday olarak görebiliyorum.”

Altan Sancar'ın haberine ulaşmak için tıklayın

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu İttifak Millet İttifakı