Süleyman Soylu yumruklu kavga sonrası kürsüye çıktı, dövizli protestoyla karşılaştı: 'Mafya iltisaklı bakan'

TBMM Genel Kurulu'ndan görüşülen İçişleri Bakanlığı'nın 2022 bütçesi tartışmalarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kürsüye çıktı.

Süleyman Soylu yumruklu kavga sonrası kürsüye çıktı, dövizli protestoyla karşılaştı: 'Mafya iltisaklı bakan'

TBMM'deki 2022 bütçe görüşmeleri İçişleri Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bütçeleri hakkında yapılan tartışmalarla sürüyor.

Bugünkü görüşmelerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hakaretleri sonrası CHP'li ve AKP'li vekiller arasında yumruklu kavga çıkmıştı.

Kavganın yankıları devam ederken; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yürütme adına kürsüye geldi.

''BU ÜLKEDE KÜRT DÜŞMANLIĞI YOKTUR''

Meclis'teki Kürdistan tartışmsına ilişkin konuşan Soylu, ''Bu ülkede Kürt düşmanlığı yoktur. Bu ülkede kimin paravanı olarak bildiğimiz bir PKK düşmanlığı vardır'' dedi.

Soylu sözlerini, ''Biz devletiz, biz devlet olarak suçluların peşindeyiz. Suçluların yalanlarını ve dedikoduları TBMM'ye getirip devlete iftira ettiniz'' diyerek sürdürdü. Soylu'nun bu sözleri öfkelenerek söylediği görüldü.

Soylu ayrıca HDP'li vekillere yönelik, "Kürtler sizden nefret ediyor, Kürtler sizden nefret ediyor, Kürtler sizden nefret ediyor" ifadelerini kullandı.

DÖVİZLİ PROTESTO

Soylu'nun konuşma yaptığı sırada HDP'li vekiller dövizli protesto gerçekleştirdi. Dövizlerde 'Mafya iltisaklı bakan' yazdığı görüldü.

Ayrıca Soylu'nun konuşması sırasında Genel Kurul'da tansiyon birçok kez yükseldi.

10 BİN DOLAR ALAN SİYASETÇİ

Soylu, kendisine 10 bin dolar alan siyasetçinin sorulması üzerine ''Kılıçdaroğlu, 108 tane AKP içerisinde ByLock'çu var dedi. Bu itiraftan sonra yok oldu. 108 tane ByLock'çu milletvekilini açıklamayan namerttir'' dedi.

''ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDASINIZ''

Soylu, afet konusunda ise CHP'ye yüklendi.

Soylu şöyle konuştu: ''İki yıldır nerede bu devlet diyen kimse yok. Cumhur İttifakı sayesinde Allah devletmize zeval vermesin diyen bir millet var. Ama siz ne yaptırdınız? Provokasyonlarla arama kurtarma çalışmalarımızı engellemeye çalıştınız. Genel Başkan vekilinin Bozkurt'ta dedi: Burada 1000 tane ölü var, kurtarmıyorlar. Bunun özürünü dilemek zorundasınız.''

Etiketler
TBMM Süleyman Soylu İçişleri Bakanlığı Kavga