Millet İttifakı'nın adayı kim olacak? Ekrem İmamoğlu, tartışmaya son noktayı koydu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, genel seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olmayı değerlendirip değerlendirmeyeceği sorusuna, “Adaylık konusu gündemimde değil” yanıtını verdi.

Millet İttifakı'nın adayı kim olacak? Ekrem İmamoğlu, tartışmaya son noktayı koydu

Seçim sathı mahaline girildiği birçok mecrada yüksek sesle dile getirilirken; Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı merak edile konuların başında geliyor.

Bir çok yurttaş ise adayın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun olması gerektiğini söylüyor.

Tartışmaya ise son noktayı yine İmamoğlu koydu.

İngiliz haber ajansı Reuters’a konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, genel seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olmayı değerlendirip değerlendirmeyeceği sorusuna adaylık konusunun gündeminde olmadığını, görevinin İstanbul’u en iyi şekilde yönetmek olduğu, adayın kim olacağına Millet İttifakı’nın karar vereceğini söyledi.

“İLGİLENDİĞİM TEK ŞEY İSTANBUL’A HİZMET ETMEK”

Türkiye’deki değişimin aslında yereldeki başarımızdan sonuçlanacağını bilen birisiyim. Dolayısıyla benim tek ilgilendiğim şey İstanbul’a hizmet etmek” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

Şu anda Türkiye’de siyaset üstü bir atmosfer yani bilindik politik kuralların üzerinde bir anlayış (mevcut). Millet İttifakı ve onunla temas içinde olan partilerin ortaya koyacağı uzlaşma Türkiye’nin belki de önümüzdeki on yılını etkileyecek… Günü geldiğinde, en doğru kararın ittifak sürecini yöneten genel başkanlar tarafından verileceğini düşünüyorum.

Etiketler
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Ekrem İmamoğlu İttifak