Neşeyi bebek getirdi: TBMM'de gerilimi azaltan haber

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın yeniden baba olduğu haberinin gelmesiyle gerilimin hakim olduğu TBMM'de renkli dakikalar yaşandı.

Neşeyi bebek getirdi: TBMM'de gerilimi azaltan haber

TBMM'de 2022 yılı bütçe görüşmeleri sürerken CHP Bursa milletvekili Erkan Aydın'ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun uluslararası kara para aklama suçlamasıyla aranan firari Sezgin Baran Korkmaz'ın uçağına binerken çekilen fotoğrafını TBMM kürsüsünde göstermesinin ardından Soylu'nun yanıtlarıyla tırmanan gerilim doğum haberiyle yumuşadı.

BAKAN MUSTAFA VARANK YENİDEN BABA OLDU

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM Genel Kurulu'nda, bakanlığının 2022 yılı bütçe görüşmelerinde baba olduğu haberini aldı.

Bakan Varank, genel kurulda görüşmeler sürerken eşinin hastanede doğum yaptığını öğrenirken Meclis Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, 3'üncü kez baba olan Bakan Varank'ı kürsüden kutladı. Partilerin grup başkan vekilleri de sırayla söz alarak Varank'ı tebrik etti.

"GELEN ÇOK İYİ HABER"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de yaşanan gerilimi hatırlatarak "Güne pek iyi başlamadık Meclis olarak bakanlıklarla ilişkilerde. Ama bu gelen çok iyi haber. Bir kız babası olarak sayın bakanın bir kız çocuğuna kavuşmasına büyük bir memnuniyet duyduk. Grubumuz adına kendisini kutluyoruz. Hanımefendiye ve tüm aileye sağlıklı uzun ömürler diliyoruz." ifadelerini kullandı.

"LEVENT BÜLBÜL'E SUKUNET HAKİM OLDU"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu ise, kendisinden önce tebrik için söz olan MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül'e göndermede bulunarak, "Ben de bir kız evlat babası olarak sayın bakanı kutluyorum. Cenab-ı Allah sağlıklı, hayırlı, uzun ömürler nasip etsin. İlbilge doğduğundan itibaren sayın Levent Bülbül'e kapsamlı bir sukunet hakim oldu. Sayın bakana da bir kız çocuğunun müjdesi olarak aynı sukuneti tavsiye ediyorum. Mutlu yılları olsun." ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu'nun konuşması salonda gülüşmeler yaşanmasını sağladı.

BAKAN VARANK KIZINI GÖRMEK İÇİN HASTANEYE GİTTİ

Daha sonra oturuma yarım saat ara verildi. Bakan Varank da eşi Esra Varank ve kızını görmek için hastaneye geçti. Bakan Varank, daha sonra tekrar TBMM'ye dönerek bakanlığının bütçe görüşmelerine katıldı.

Mustafa Varank ve eşi Esra Varank'ın 14 yaşında Elif Reyyan, 5 yaşında İlhan Yahya isminde çocukları bulunuyor.

Etiketler
Mustafa Varank TBMM Teknoloji