TİP Milletvekili Sera Kadıgil, bilimsel araştırmalar için ödenen vergiyi Meclis gündemine taşıdı

TİP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, bilimsel araştırmalarda kullanılan araç gereç ve her türlü malzemenin KDV, harç ve gümrük vergisinden muaf olması için kanun teklifi verdi.

TİP Milletvekili Sera Kadıgil, bilimsel araştırmalar için ödenen vergiyi Meclis gündemine taşıdı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, bilimsel araştırmalar için vergi uygulamasını Meclis gündemine taşıdı. Türkiye’nin her geçen gün bilim ve teknoloji üretmekten uzaklaşmakta olduğu, dünya üniversiteleriyle rekabet gücünü yitirdiğini vurgulayan Kadıgil, nitelikli bilgi üretimini teşvik için akademik özgürlük ve bilimsel özerkliğin kendisi kadar, araştırma desteklerinin artırılmasın da gerekli olduğunun altını çizdi. TİP Sözcüsü Harçlar Kanunu, Katma Değer Vergisi Kanunu ve Gümrük Kanununda değişiklik önerdi.

Yaşanan ekonomik kriz ve dövizdeki yükseliş nedeniyle bilimsel araştırmalar için ayrılan bütçenin her geçen gün işlevsizliğinin daha fazla görünür hale geldiğini ifade eden Kadıgil, teklifin gerekçesini şöyle açıkladı:

"Üniversitelerimizin ve bilim insanlarımızın uluslararası düzeyde bilimsel bilgi ve teknoloji üretimi için kesinlikle yeterli olmadığının altını çizmekle birlikte; bu düzenleme ivedilikle hayata geçirildiği takdirde araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin bütçelerine hatırı sayılır bir katkı sunulmuş olacaktır. Türk Lirasının değersizleşmesi ile birlikte bilimsel malzeme fiyatlarındaki enflasyon dolayısıyla da yaşanan ve pek çok araştırmanın tamamlanmasında güçlüklere neden olan ekonomik sıkıntıların bir nebze aşılması sağlanacaktır."

Etiketler
Harç Sera Kadıgil İstanbul Milletvekili