CHP Mersin'den Mersin Valiliği'ne 'iktidarın görevlisi' göndermeli miting yanıtı

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Kılıçdaroğlu'nun dün Mersin'de gerçekleştirdiği 'Milletin Sesi' mitingine ilişkin Mersin Valiliği'nin yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

CHP Mersin'den Mersin Valiliği'ne 'iktidarın görevlisi' göndermeli miting yanıtı

GERÇEK GÜNDEM - CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Mersin'de gerçekleştirdiği binlerce vatandaşın katıldığı 'Milletin Sesi' mitingine ilişkin açıklama yaptı.

'CHP'nin mitingine 21 bin 500 kişi katıldı' açıklaması yapan Mersin Valiliğine "Devletin valisi olmakla iktidarın görevlisi olmak arasındaki farkı bilmeyenler, sayı saymayı da bilemezler. Çünkü onlar için sayılar gerçeklerin değil, korumak için debelendikleri çıkarların ifadesidir." diyerek tepki gösteren CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay'ın açıklaması şöyle:

"Muazzam bir katılımla, olağanüstü bir coşkuyla gerçekleşen Milletin Sesi Mitingi’ne 18.500 kişinin katıldığını ilan eden Mersin Valiliği’nin durumu tam böyle bir sayı saymamayı bilmeme halidir.

“Olsa olsa 3 bin kişi de mitingi izliyor olsa” denilerek ulaşılan 21.500 sayısının, 100 bin civarında vatandaşımızın buluştuğu

Milletin Sesi Mitingi’yle hiçbir ilgisi yoktur. 21.500 sayısı ancak iktidarla girilen biat ilişkisine dair bir şeyleri ifade ediyor olabilir.

Gerçekleri dile getirdiklerinde bulundukları makamlarda bir dakika bile kalamayacak olanların açıklamaları için söylenebilecek tek şey var: Gerçekleri küçültmeye kalkan, kendini küçültür."

Etiketler
Mersin Miting