Demokrasi için Birlik 5'inci yıl programı Şişli Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek

Demokrasi İçin Birlik'in 5'inci yıl kutlamaları için programı belli oldu.

Demokrasi için Birlik 5'inci yıl programı Şişli Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek

2016 yılında emekli AİHM yargıcı ve milletvekili Rıza Türmen’in çağrısıyla kurulan Demokrasi için Birlik (DİB) 5. yılını kutlamaya hazırlanıyor. Şişli Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde Rıza Türmen'in açılış konuşmasıyla başlayacak olan 'Halkçı seçeneği konuşuyoruz' başlıklı forumla devam edecek. Forumun ardından Ruhi Su Korosu sahne alacak.

"Halkın tabandan katıldığı bir yeni demokrasi anlayışı inşa etmek ve demokrasi güçlerinin birliğini sağlamak" amacıyla çeşitli mücadele yöntemleriyle 5 yıldır faaliyetlerine devam eden DİB'ten yapılan açıklamada, referandum çalışmalarından bugüne gelinen süreç hatırlatıldı.

"OHAL Kaldırılsın", "Ekranda 'hayır yok'", "İstanbul halkındır", "Hayır Meclisleri" gibi çeşitli kampanyalar örgütleyen Demokrasi İçin Birlik, meslek odaları, siyasi partiler ve platformaların katılımıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Farklı alanlardan demokrasi güçlerinin temsil edildiği DİB Meclisi'nin çağrısıyla son olarak 'Ekmek, özgürlük, adalet' Demokrasi Konferansı bu yılın Haziran ayında gerçekleştirildi.

Etiketler
Nazım Hikmet Şişli