Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanlığı için yol haritasını açıkladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı için Millet İttifakı ortaklarıyla şu ana dek herhangi bir isim üzerinde konuşmadıklarını söyledi. Süreçle ilgili yol haritasını anlattı.

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanlığı için yol haritasını açıkladı

Türkiye'de her ne kadar seçime daha iki yıl olsa da, ekonomi başta olmak üzere birçok alanda yaşanan sorunlar muhalefetin adayının kim olacağına dair tartışmaların gündemde kalmasına neden oluyor.

Bu kapsamda yapılan bazı anketlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başta olmak üzere birçok ismin adı öne çıkıyor.

'MİLLET İTTİFAKI'NDA DEMOKRASİ VAR'

Kılıçdaroğlu, bugün FOX TV'de yayınlanan Çalar Saat programında gazeteci İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı ve adayla ilgili henüz hiçbir ittifak ortağıyla konuşmadıklarını söyledi. "Bu konuda Cumhur İttifakı adayını belirledi ancak Millet İttifakı'nda demokrasi var, henüz bu konuyu masaya getirmiş değiliz. Konuşmadığımız soruyu benim dillendirmem yanlış olur" dedi.

'ÖNCE GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM'

CHP lideri, yol haritalarını da şöyle anlattı:

"Önce güçlendirilmiş parlamenter sistem diyoruz. Bunu topluma anlatmamız lazım. Ekonomi kötüye gidiyor. Bunu nasıl düzeltebiliriz? Bu konuda da çalışmalar var. Biz bir araya geleceğiz, hem adayımızı belirleyeceğiz hem de Türkiye'yi demokrasi kültürüyle nasıl yönetilir, bunları konuşacağız. Bakın şu örneği vereyim; Sayın Merkel liderler toplantısına gitti. Giderken yanına kendisinden sonra başbakan olacak ismi götürdü. Biz ne yapıyoruz? Sabahtan akşama kadar hakaretler. "

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı İttifak Millet İttifakı