Seval Türkeş sessizliğini bozdu: Bahçeli evimize savaş açtı, beni sürekli engelledi!

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş'i aradı. Pehlivan, Türkeş'e geçtiğimiz gün yapılan etkinliğe düzenlenen saldırıyı sordu.

Seval Türkeş sessizliğini bozdu: Bahçeli evimize savaş açtı, beni sürekli engelledi!

Ankara’da Alparslan Türkeş Vakfı tarafından, Alparslan Türkeş’in 104’üncü doğum günü sebebiyle düzenlenen etkinlikte Ülkü Ocakları üyesi olduğu iddia edilen kişiler ile etkinliğe katılanlar arasında arbede çıktı.

MHP Ankara İl Başkanı Tugay Baştuğ, dün yaptığı paylaşımda söz konusu etkinliğe katılan aralarında İYİ Partililerin de bulunduğu konuşmacıları isim isim saymış, etkinliğin konuşmacılarına suçlamalar yöneltmişti.

Seval Türkeş sessizliğini bozdu: Bahçeli evimize savaş açtı, beni sürekli engelledi! - Resim : 1

MHP İLE TÜRKEŞ AİLESİ ARASINDAKİ GERİLİM

Yaşanan saldırı sonrası MHP ile Türkeş ailesi arasındaki gerilim tekrar gündeme geldi. Alparslan Türkeş'in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş, yaşanan olayın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye tepki göstererek " Bahçeli’nin Türk düşmanı olduğunu bilirdik. Tam fatiha okunurken etkinlik basmaya adam yolladığına göre aynı zamanda İslam düşmanıymış." dedi.

MHP'NİN DİREKT SORUMLULUĞUNU GÖRÜYORUM

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, yaşanan gelişmelerin ardından Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş'i aradı.

Seval Türkeş, saldırı ile ilgili Pehlivan'a şunları söyledi:

Bu saldırı iç çatışma çıkarmayı amaçlayan bir provokasyon gibi. MHP’nin direkt sorumluluğunu görüyorum. Eğer sorumluluğu yoksa, Sayın Bahçeli’nin Ankara İl Başkanı’nı görevden alması gerekiyordu. Türkeş, bugün yattığı yerden kalksa bu saldırganlar kaçacak delik arar. Böyle bir tablo hem utanç verici, hem de çok üzücü.

Seval Türkeş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de çağrı yaparak şunları söyledi:

“Sayın Bahçeli, Türkeş’in ölümünden itibaren şahsıma ve evimize savaş açtı. Benim kendisine bir saygısızlığım olmadı ama o beni sürekli engelledi. Yıllardır bu baskının altındayız. MHP radikal bir değişime gitmediği sürece memleket huzur bulamaz.”

Barış Pehlivan'ın yazısının tamamına ulaşmak için tıklayın

Etiketler
Barış Pehlivan Ordu Alparslan Türkeş