Babacan, Bahçeli'ye 'kayyım benzetmesinde bulundu; Erdoğan'a 'Abuk subuk teorilerle yönetiyor' dedi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın gündeminde; Erdoğan'ın ekonomi politikası vardı. Babacan, Erdoğan'ı kast ederek, "Abuk subuk teorilerle ülkeyi yönetmeye çalışıyor" dedi.

Babacan, Bahçeli'ye 'kayyım benzetmesinde bulundu; Erdoğan'a 'Abuk subuk teorilerle yönetiyor' dedi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul’da partisinin Sultangazi ilçe kongresinde konuştu. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Babacan, MHP lideri Bahçeli için de 'kayyım' benzetmesinde bulundu.

Babacan, sözlerine "Sayın Erdoğan, iktidarının anahtarını, krizlerin ortağı Bahçeli’ye teslim etti. Artık Erdoğan’ın çizgisini, kendisine oy veren vatandaşlarımız değil, küçük ortak belirliyor" diyerek başladı.

BAHÇELİ'YE KAYYIM BENZETMESİ

Bahçeli'ye 'kayyım' benzetmesinde bulunan Babacan, "Sayın Bahçeli, adeta bir kayyım gibi iktidarın başında. Yetkiyi milletten almadan, Erdoğan’dan alıp ülkeyi yönetme gayretinde" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'la 13 yıl birlikte çalıştığını ve kriz çıkarmak istediğine inanmadığını belirten Babacan, "Cumhurbaşkanı’nın ülkeyi yoksullaştırmak istediğine hiç inanmıyorum. Gençler işsiz kalsın diye çalıştığına da inanmıyorum. Böyle bir şeyi düşünemiyorum. Kriz çıksın diye uğraşacağını da zannetmiyorum. O kadarını yapmaz. Ama bilmiyor. Bilmediğini de bilmiyor. Biliyorum zannediyor" dedi.

'ABUK SUBUK TEORİLERLE ÜLKEYİ YÖNETMEYE ÇALIŞIYOR'

Erdoğan'ın işinin ehli kişilerle çalışmadığını söyleyen Babacan, "Yanında liyakat sahibi, işini düzgün yapan, ehil insanlar neredeyse kalmadı. Kendisine anlatılan abuk sabuk teorilerle ülkeyi yönetmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

'BU KAFAYLA GİDERSE ÜLKE BENZİN VE DOĞAL GAZ BULAMAZ'

Yakın dönemdeki benzin ve ekmek kuyrukları ile marketlerdeki satış sınırlamalarının görüntülerini kürsüye yansıtan Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kafayla giderlerse bu ülke parayla benzin bulamaz. Bu kafayla giderlerse bu ülke doğal gaz bulamaz. 1970’lerin elektrik kesintilerine dönülür. Yanlışta inat etmeyin. Cumhurbaşkanı’nın törenle açtığı Tarım Kredi Kooperatifi halkı stokçulukla suçluyor, satışı ‘1 adetle sınırlıyorum’ diyor. Ayıp yahu. Sen üretimi bollaştıracaksın, ülkeyi bolluk ülkesi yapacaksın. Ondan sonra ne kuyruk ne ‘1 adet sınırı’ kalır.”

''ÜLKEYİ FAKİRLEŞTİRECEĞİM, EKONOMİYİ ÖYLE BÜYÜTECEĞİM' DİYOR'

"Asgari ücret 220 dolara indi. ‘İşgücünü ucuzlatacağım, ucuz işgücüne dayanan ihracat yapacağım. Yüksek kurla ihracatı artıracağız’ diyor. Kur yükselince insanlar fakirleşmiyor mu? ‘Ben ülkeyi fakirleştireceğim, ekonomiyi öyle büyüteceğim’ diyor. Böyle büyüme mi olur? Eğer cumhurbaşkanı bu modelle büyümek istiyorsa gelsin bunu Sultangazi’nin sokaklarında anlatsın. Bizim gibi Tokat’a, Sivas’a, Çorum’a gidip üniversiteli gençlere ‘Mezun olduğunuzda dolar olarak elinize az para geçecek, az para geçince ucuza mâl edeceğiz, çok ihracat yapacağız, böyle büyüyeceğiz’ diye anlatsın da göreyim. Vatandaşını fakirleştirerek bir ülkenin ekonomisi büyümez."

Etiketler
Ali Babacan DEVA Partisi