Gül yeniden siyasete mi ısınıyor? Önce Davutoğlu sonra Karamollaoğlu

Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül ile görüştüğünü açıkladı. Gül'ün bir sonraki misafiri Temel Karamollaoğlu olacak.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı Habertürk TV canlı yayınında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile dün (27 Kasım) üç saatlik bir görüşme gerçekleştirdiklerini açıkladı. Gül’ün bir sonraki misafiri de Saadet Lideri Temel Karamollaoğlu olacak.

AKTİF SİYASETE Mİ ISINIYOR?

Aktif siyasetin içinde yer almayan Abdullah Gül'ün adı sık sık siyaset gündeminde yer alıyor. Gül ile Davutoğlu'nun yaptığı görüşmenin içeriği tam olarak bilinmezken, aynı şekilde Karamollaoğlu ile de ne için görüşeceği belirsizliğini koruyor.

Abdullah Gül'ün siyasetin aktif isimleriyle diyaloğa girmesi "Gül yeniden siyasete mi ısınıyor" sorusunu da gündeme getirdi.

3 SAATLİK GÖRÜŞME

Davutoğlu, Gül ile 3 saat görüştüklerini açıkladı ve görüşmeyle ilgili olarak, "4 partiden ekonomiden sorumlu genel başkanlarımızın katıldığı bir toplantı gerçekleşti. Bugün de sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile bir görüşme gerçekleştirdik. Uzun bir süre görüştük. Türkiye’de bugün ekonomik, demokrasi krizi var. Siyasal zihniyette problem olduğu için bir krizle karşı karşıyayız. Dış odaklar vs. gibi bunların hepsi krizi örtme çabasıdır. Bunu aşabilmek için de ekonomi politik bir bağlamda hareket etmek lazım." ifadelerini kullandı.

ZİYARET SEBEBİNİ AÇIKLADI

Ziyaret sebebini de açıklayan Davutoğlu, "Sayın Gül’le genel olarak son zamanlarda yaşanan gelişmelerin devlette ortaya çıktığı tahribat, elde edilen kazanımların bugün kaybediliyor olması, giderek fazlalaşan yoksullaşma, demokratik haklar konusundaki kaygıları paylaştık hem de hasret giderdik. Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili herhangi bir konu gündeme gelmedi. Esasen ziyaretimizin sebebi buydu." dedi.

KARAMOLLAOĞLU DA GÖRÜŞECEK

Muharrem Sarıkaya'nın "Sizden sonra Temel Karamollaoğlu da görüşecek bildiğim kadarıyla" hatırlatması yapması üzerine Davutoğlu, "Evet, birkaç gün sonra Sayın Temel Karamollaoğlu da Sayın Abdullah Gül ile görüşecek." diye konuştu.

Davutoğlu, "Öyle teknokrat, apolitik bir Cumhurbaşkanı ile geçiş dönemi olmaz. Millete en kötü yönetim, yönetimsizlikten iyidir hissi verdirmeyecek bir aday lazım." görüşünü de paylaştı.

Etiketler
Abdullah Gül Ahmet Davutoğlu Temel Karamollaoğlu