TÜGVA tutuklamasına Özgür Özel'den tepki: Soruşturulacağı günler yakın!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) verilerini sızdırdığı iddiasıyla gözaltına alınan Ramazan A. adlı bir kişinin dün akşam sevk edildiği hakimlikçe tutuklandığı ortaya çıktı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, duruma tepki gösterdi.

TÜGVA tutuklamasına Özgür Özel'den tepki: Soruşturulacağı günler yakın!

Sosyal medya Twitter’da, Metin Cihan tarafından geçen ay yayımlanan TÜGVA belgeleri bir çok skandalı ortaya çıkarmıştı. Belgelerin sahte olduğu ileri sürülmüş ancak vakfın başkanlığını yapan Enes Eminoğlu, “Bir kere belgeleri içeriden almış bu adam, sızdırmış, yedek yapmış ve ifşa ediyor” diyerek doğruluğunu ortaya koymuştu.

Türkiye Gençlik Vakfı’ndan (TÜGVA) belge sızdırılmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, dernekte bir dönem yöneticilik yaptığı öne sürülen Ramazan A. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ramazan A., çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe ‘verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme’ ve ‘sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“TORPİL BELGESİNE GİZLİ BELGE MUAMELESİ YAPANLAR…”

Mahkemenin kararına tepki gösteren CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, “TÜGVA'ya kamu kurumu, TÜGVA'nın suç ve torpil belgelerine ‘gizli belge' muamelesi yapanlar unutmasın; Bu belgeyi sızdıranların değil yandaş vakıf torpiliyle kamuya girenlerin, kamuda yükselenlerin, buna aracılık edenlerin soruşturulacağı günler çok yakın!” dedi.

NE OLMUŞTU?

Sızdırılan belgelerde, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucuları arasında yer aldığı Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) bazı kişilerin kimlik bilgilerini veri tabanında tutarak, referanslarla kurumlarda işe girmesine yardım ettiği, yine kamuya ait binaların da usulsüz bir şekilde vakfa devredildiği iddia edilmişti.

Etiketler
TÜGVA Özgür Özel Gözaltı Türkiye