Erdoğan'ın o sözleri yeniden gündemde: 'Başımıza bir şey geldiği zaman hemen 'dış güçler' deriz'

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomik kriz ve Dolar/TL kurunun yükselmesinde yabancı müdahale olduğunu ifade etmesi tepki çekti. Erdoğan'ın geçmişte yaptığı açıklamalar yeniden gündeme geldi.

Dün kamuoyunda 'kara salı' olarak adlandırılan gelişmelerde Türk lirası yaklaşık yüzde 20 değer kaybetti.

Ekonomik krizin etkileri sürerken liranın değer kaybının artması AKP iktidarına ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirilerin artmasına neden oldu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, kurdaki yükselişler ve ekonomik kriz hakkında kabine toplantısı sonrasında, " "Ülkemizi eskiden hep yaptıkları gibi denklemin dışına itmek isteyenlerin, kur, faiz fiyat artışları üzerinden oynadıkları oyunu görüyoruz. Biz aynı oyunu vesayetle mücadelede gördük. Sabrettik ve başardık. Biz aynı oyunu terör örgütleriyle mücadelede gördük. Karşı atağımızı yaptık başardık. Bu ekonomik kurtuluş savaşından da milletimizi zaferle çıkaracağız" demişti.

Erdoğan, Türkiye'ye yabancı ülkelerden müdahale olduğu iddialarını işaret ettiği açıklamasında, "Türkiye belki de ilk kez kendi ihtiyaçlarına uygun ekonomik yönetim anlayışı edinme fırsatı bulmuştur. Ülkemizi hep yaptıklaı gibi denklemin dışına itmek isteyenlerin oyunları görüyoruz, kendi oyunumuzu oynayarak karşı veriyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın yeniden "dış güçler" imasında bulunması akıllara daha önce katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği ifadeleri getirdi.

Erdoğan yayında, "Bide bir adet var, ülkede başımıza bir şey geldiği zaman hemen 'dış güçler' deriz, yabancılar deriz şu deriz bu deriz, onlara bazı isimler buluruz. Ve bunlar sebebiyle biz ayağa kalkamıyoruz, kalkanamıyoruz, birliğimiz beraberliğimiz bozuluyor filan. Yani bu doğru da olabilir ancak ben buna katılamıyorum. Niye katılamıyorum? Eğer sizin bünyeniz güçlüyse, sağlamsa, bünyede olan virüs hiçbir zaman sizin vücudunuza zarar veremez"" demişti.

Etiketler
Ekonomik kriz