AKP'li Erim çiftçileri suçladı: Ayranın yok içmeye, tahtırevanla gidersin ekin biçmeye!

AKP Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, sadece savurganlık yapan çiftçilerin zora düştüğünü, hesabını iyi yapan çitçilerin kazanç sorunu yaşamadığını savundu. “Ayranın yok içmeye tahtırevanla gidersin ekin biçmeye misali” dedi.

AKP'li Erim çiftçileri suçladı: Ayranın yok içmeye, tahtırevanla gidersin ekin biçmeye!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçe görüşmeleri sırasında muhalefet, hükümetin tarım politikalarını eleştirdi.

Çiftçilerin içinde bulunduğu zorluklara çözüm isteyen milletvekilerine AKP Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim'den ilginç bir yanıt geldi.

Muhalefetin gerçek dışı iddialar ortaya attığını, eleştirilerin çiftçilerin motivasyonunu düşürmekten başka bir sonucu olmayacağını belirten Erim, hesabını iyi yapan çiftçilerin zararda değil kârda olduğunu savundu.

'İŞİNİN HESABINI YAPAMAYAN ZARAR EDER'

T24'ün aktardığına göre Erim, zarar eden çiftçileri şöyle eleştirdi:

“Çiftçi zarar ediyor, derken çiftçilerin hepsi zarar ediyor, hepsi tarlasını, traktörünü satıyor gibi bir ima var, sürekli bir algı yaratıyorsunuz. Çiftçi de zarar eder, esnaf da zarar eder; işinin hesabını yapmayan zarar eder, ben de zarar ettim. 1994 yılında 120 dekar tarlamı, traktörümü sattım, borcumu ödedim icraya gitmeden.

'30 DEKAR ARAZİSİ OLAN 500 BİN LİRALIK TRAKTÖR ALIYOR'

Ama şimdi, aldım yine. Niye aldım? Çünkü para kazanacak, incir dikeceğim. 50 bin liralık traktör alayım ama 500 bin liralık traktör alsam zarar ederdim. Klimalı traktör almayı ben de bilirdim ama zarar ederdim. 30 dekar arazisi olan 500 bin liralık traktör alıyor. Hani, ayranın yok içmeye tahtırevanla gidersin ekin biçmeye!”

Etiketler
Aydın Milletvekili