TÜGVA'dan sızdırılan belgelerde tepki çeken detaylar! AKP'li belediyenin karşıladığı ortaya çıktı

TÜGVA’ya kamu kaynakları ile sağlanan ayrıcalıkların bir yenisi daha ortaya çıktı. Eski bir vakıf çalışanınca sızdırılan ve TÜGVA’ya ait olduğu iddia edilen belgelerin arasında yer alan “Tefrişat Listesi” dikkatlerden kaçmadı.

TÜGVA'dan sızdırılan belgelerde tepki çeken detaylar! AKP'li belediyenin karşıladığı ortaya çıktı

Kadrolaşma ve usulsüzlük iddialarının odağındaki TÜGVA’ya kamu kaynakları ile sağlanan ayrıcalıklar, bu kez vakfın içinden sızdırılan bilgilerle ortaya konuldu.

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre; İstanbul Ümraniye Belediyesi’nin vakfa ait yurda bedelsiz şekilde banyo ve kütüphane kurduğu, çalışma salonu için masa ve sandalye temin ettiği öğrenildi.

Eski bir vakıf çalışanınca sızdırılan ve TÜGVA’ya ait olduğu iddia edilen belgelerin arasında yer alan “Tefrişat Listesi” dikkat çekti.

Listede, vakfa ait öğrenci yurtlarına alınan malzemelerin listesi, fiyatları ve malzemelerin alındığı firmalar kaydedildi. Covid-19 salgınını gerekçe göstererek TÜGVA’dan kira almadığı ortaya çıkan AKP’li Ümraniye Belediyesi de vakfın listesinde yer aldı.

Listede, vakfa ait öğrenci yurduna alınan malzemeler sıralandı. Ürünlerin isimlerinin yanına ödeme şekilleri de yazıldı. Belgeye göre vakıf, yurdun çatı katına ücretsiz şekilde banyo yaptırıp kütüphane kurdururken 60 kişilik çalışma salonuna konulan masa, sandalye ve minderler için de herhangi bir ücret ödemedi. Ürünlerin Ümraniye Belediyesi’nce satın alınarak bedelsiz şekilde vakfa verildiği belirtildi.

BELEDİYE KİRA ALMADI

31 Mart 2019’daki yerel seçimlerin ardından büyükşehir belediyeleri el değiştirince iktidara yakın vakıf ve dernekler rotayı ilçe belediyelerine kırmıştı. AKP’li Ümraniye Belediyesi’nin, pandemi gerekçesiyle Temmuz 2020 itibarıyla TÜGVA’dan kira almadığı ortaya çıkmıştı.

Etiketler
TÜGVA Vakıf