CHP Suriye ve Irak tezkeresine hayır kararı aldı, Kılıçdaroğlu Erdoğan’ı oğlu Bilal’le vurdu

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'nda Irak ve Suriye tezkeresinin görüşüldüğü sıralarda sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

CHP Suriye ve Irak tezkeresine hayır kararı aldı, Kılıçdaroğlu Erdoğan’ı oğlu Bilal’le vurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak ve Suriye'ye dönük sınır ötesi harekat yetkisini iki yıl daha uzatacak olan tezkere görüşmeleri TBBM'de devam ediyor.

TBMM Genel Kurulu'nda yapılan tartışmalar sürerken; daha önce tezkere hayır diyeceğini açıklayan CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu, Bilal Erdoğan'ın bedelli askerlik yaptığı hatırlatan Kılıçdaroğlu, ''Selvi Hanım ve ben, askerliğini er olarak yapmış oğlumuzun gururlu anne ve babasıyız'' diye yazdı.

Kılıçdaroğlu, ''Kendi çocuğuna bedelli askerlik yaptırıp, milletin evlatlarını ateşe atan Şahsın hazırladığı gayriciddi tezkereler kabul edilemez. Tezkereye “Hayır!” diyeceğiz'' ifadelerini kullandı.

VİRAL OLDU

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından Bilal Erdoğan’ın bedelli askerlikle ilgili Tarafsız Bölge’de gazeteci Ahmet Hakan’a söyledikleri sözler yeniden viral oldu.

''Babama sordum, bedelli askerlik yap dedi'' ifadelerini sarf eden Bilal Erdoğan'ın söz konusu görüntüleri şöyle:

NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'te düzenlenen grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunmuş, Kılıçdaroğlu, Meclis'te oylanacak tezkereye ilişkin, "Biz senin her dediğinin altına mühür mü basacağız?" dedi. Kılıçdaroğlu, "Komando marşı söyleyen TÜGVA'cılar var; gönder kardeşim onları Suriye'ye. Başkomutanı da Bilal Erdoğan olsun" diye konuşmuştu.



Etiketler
TBMM Kemal Kılıçdaroğlu Irak Suriye