'İstenmeyen kişi' ilan edilmeleri gündemdeydi: Büyükelçilerin yeni açıklaması ne anlama geliyor?

Emekli büyükelçi Oğuz Çelikkol, 'istenmeyen kişi' ilan edilmeleri gündemde olan büyükelçilerin yeni açıklamalarını değerlendirdi.

'İstenmeyen kişi' ilan edilmeleri gündemdeydi: Büyükelçilerin yeni açıklaması ne anlama geliyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısı yapan 10 büyükelçinin 'istenmeyen kişi' ilan edilmesi için talimat verdiğini açıklaması sonrası yeni bir tartışmanın fitili ateşlendi.

Türk siyasetçilerin tepkisi sürerken büyükelçilerden yeni bir açıklama geldi ve Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine riayet etmeyi teyit ettiklerini ifade ettiler. Emekli büyükelçi Oğuz Çelikkol, Habertürk TV yayınında söz konusu gelişmeyi şöyle değerlendirdi:

"41. madde biliyorsunuz diplomatik ilişkilerin yürütülmesiyle ilgili ve diplomatlara birçok alanda ayrıcalıklar tanıyor. Diplomatların bulunulan ülkenin kanun ve kurallarına uymalarını anlatan bir madde. Bence diyorlar ki: 'Biz Türkiye'nin kanunlarına, kurallarına uyma konusunda taahhütlerimizi yineliyoruz' diyorlar. Bence bu şeyle krizi biraz kontrol altına almak için Türkiye'ye karşı verilmiş bir jest olarak görmek lazım."

Etiketler
10 büyükelçi