A Haber muhabirinin '10 büyükelçi' sorusuna Akşener ve Kılıçdaroğlu böyle yanıt verdi

Millet İttifakı ortaklarından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. İki lider görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

A Haber muhabirinin '10 büyükelçi' sorusuna Akşener ve Kılıçdaroğlu böyle yanıt verdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve beraberindeki heyet, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

Millet İttifakı liderlerinin görüşmesinde Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Kuşoğlu, Oğuz Kaan Salıcı ve Muharrem Erkek eşlik etti.

Görüşmede güncel konular, güçlendirilmiş parlamenter sistem ele alındı.

Görüşme sonrası açıklama yapan, Kılıçdaroğlu, "Her alanda ciddi sorunlar var. Bu sorunlardan Türkiye’nin arınması lazım, Türkiye’nin kendisine yeni bir yol haritası çizmesi lazım" dedi.

10 ELÇİNİN TALEBİ: BUNLARIN ÖNÜNE HUKUKLA GEÇİLİR

A Haber muhabirinin, “10 ülkenin büyükelçisi Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısı yaptı. Dışişleri Bakanlığı’ndan tepki söz konusu oldu. Sizin bu konuya ilişkin değerlendirmeniz ne olacak?” sorusuna Akşener, “Osman Kavala sizin tanımınıza göre Soroşçu. Soros ile masaya kim oturdu. Ben ve sayın Kılıçdaroğlu değil. Dolayısıyla Dışişleri Bakanlığı’na böyle bir talepte bulunulmasını doğru bulmayız. Böyle taleplerin Türkiye’ye yapılır olmasına yol açmayı da doğru bulmayız. Rahip Brunson’ı hatırlatan eylem ve söylemlerden Türkiye’nin uzak durmasını tavsiye ederiz. Bunların önüne geçecek tek yol hukukun işletilmesidir. Türkiye’deki hukuku, yargıyı oluşturan kurumların işletilmesidir." yanıtını verdi.

Aynı soruya Kılıçdaroğlu ise şu yanıtı verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti devleti AİHM kararlarına uyacağı sözünü verdi. Bunun için de Anayasa değişikliği gerçekleşti. Bu anayasa değişikliği TBMM’den oy birliği ile çıktı. Bir ülkenin itibarı imza attığı sözleşmenin arkasında durmaktır. İmza attığınız bir sözleşmenin gereğini yapmaz ve arkasında durmazsanız itibar kaybeden Türkiye ve onu yönetenler olur."

Etiketler
Meral Akşener Kemal Kılıçdaroğlu İYİ Parti İttifak