Cumhur İttifakı’nda iletişim krizi gerginlik yaratıyor, Aydınlık yazarı İsmet Özçelik yazdı

Aydınlık gazetesi yazarı İsmet Özçelik, MHP'de AK Parti'yle ilgili bazı sıkıntılar yaşandığını iddia etti. Görüştüğü AKP'lilerin olayın farkında olmadığını söyleyen Özçelik, "MHP’de enerji birikmesi olmuş. Yaşananlar 'üst düzey gerginlik' yaratıyor" dedi.

Cumhur İttifakı’nda iletişim krizi gerginlik yaratıyor, Aydınlık yazarı İsmet Özçelik yazdı

Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik, Cumhur İttifakı'nda sıkıntılar olduğunu ve buna benzer bir durumun yerel seçimlerden önce de yaşandığını ileri sürdü.

"AK Parti ortak adaya yanaşmayınca ipler gerilmişti. Bahçeli Meclis grup toplantısında, 'Herkes ayrı aday çıkarsın' demişti. Bir anlamda rest çekmişti. Sonra sorun tatlıya bağlandı, çözüldü" ifadesini kullanan Özçelik, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bir süredir uyarılarda bulunduğunu, yapılan yanlışlara dikkati çektiğini ileri sürdü.

Özçelik, bunları 'Suriyeli sığınmacıların dönüşü', 'laiklik tartışması', 'anayasanın ilk dört maddesi', 'HDP'nin kapatılması', 'seçim barajının yüzde 7 olması' olarak sıraladı.

Bazı MHP'lilerin "Bahçeli mesajları, AK Parti tarafından okunmuyor" diye düşündüğünü anlatan Özçelik, şunları kaydetti:

"Peki Bahçeli’nin mesajları, Ak Parti tarafından okunuyor mu? MHP’lilere göre okunmuyor. Erdoğan-Bahçeli arasındaki görüşmelerde bunlar konuşulmuyor mu? Bahçeli’yi tanıyanlar 'hayır' diyor. 'Devlet Bey’in tarzı değildir. Pazarlık anlamına gelecek tutum içinde olmaz. Mesajını bir şekilde verir. Alan alır, almayan sonucuna katlanır.' değerlendirmesi yapıyorlar.

Görüştüğümüz Ak Partililer olayın farkında bile değil. Merkezde 'duymaza yatma' eğilimi var. MHP’lilere göre, 'zamana yayıp unutturma' taktiği. Gelen bilgilere bakılırsa; MHP’de enerji birikmesi olmuş. Yaşananlar 'üst düzey gerginlik' yaratıyor.

Önemli bir MHP’linin anlatımı şöyle: Ak Parti’ye karşılıksız destek veriyoruz. Hiçbir talebimiz yok. Biz sadece devleti düşünüyoruz. Devletimiz için kendimizi feda ediyoruz. Ama onların çoğu başka işler peşinde. Parti tabanında rahatsızlık var. Bize oy verenler huzursuz. Herkes aklını başına toplamalı."

HSK’DAN İSTİFA

Bu kapsamda MHP kontenjanında Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) seçilen Hamit Kocabey'in istifasına değinen Özçelik, "Birileri olay sonrası aleyhine kampanya başlattı. 'Bahçeli istifasını istedi.' dendi. 'Kocabey suç işlemiş, Bahçeli istifasını istemiş.' Bu hava yayılmaya çalışıldı. Oysa ki bütün belgeler ortalıkta. Bazıları gerçeği araştırmadan, oltaya takıldı" diye yazdı.

Özçelik, Kocabey'in 'Bahçeli ile istişare ettikten sonra istifa ettiğini' söylediğini vurgulayarak şunları dile getirdi:

"İfade çok açık. Ama hâlâ yanlışta ısrar edenler var. Gelişmeleri yakından izleyenler, Kocabey’in istifası ile ilgili spekülasyonlar için, 'MHP ve Bahçeli’yi hiç tanımamışlar.' diyor.

'İSTİFA İÇİN 'MHP'DEN AK PARTİ'YE ÜST DÜZEY UYARI' GÖRÜŞÜ KABUL GÖRÜYOR'

Peki Kocabey neden istifa etti? İstifa ne anlama geliyor? Aslında istifanın sırrı, 'Devlet Bey’le istişare ettikten sonra' ifadesinde yer alıyor. Konuyla ilgili çok sayıda görüşme yaptım. Birçok bilgiye ulaştım. Vardığım sonuç şu: Yargıda sıkıntılar var mı? Var. Konu Bahçeli’ye iletilmiş mi? İletilmiş. Ama bu istifada etkisi yok denecek kadar az. İstifa için, 'MHP’den Ak Parti’ye üst düzey uyarı' görüşü genel kabul görüyor. Hatta 'ihtar' sözcüğünü kullananlara bile rastladım."

Etiketler
Aydın Muş Cumhur İttifakı İttifak