AKP seçmeni neden ikna edemiyor? 'Bu gidişatı geri döndürmek imkansız'

Karar gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, bugünkü köşesinde AKP'nin politikalarını ve seçmenin tavrını değerlendirdi.

AKP seçmeni neden ikna edemiyor? 'Bu gidişatı geri döndürmek imkansız'

Karar gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, AKP'nin 20 yıldır ilk kez gündem belirleme üstünlüğünü kaybettiğini yazdı.

AKP iktidarının zayıfladığına dikkat çeken İbrahim Kiras, "Artık gündemi başkaları belirliyor, iktidar ise söylenenlere cevap yetiştirmeye çalışıyor. İktidarın yaptığı yanlışlar, cevaplayamadığı sorular, gizleyemediği sırlar, açıklayamadığı tuhaflıklar hep gündem olan konular. Paramızın pul olmasına yol açan ekonomi politikaları… veya ülkenin milli çıkarlarına değil birilerinin siyasi hesaplarına göre şekil verilen ve iç politikaya yem edilen dış politika… gibi “soyut” problemlerin yanısıra gayet “somut” konular da var gündemde: Sözgelimi 128 milyar doların akıbeti, Sedat Peker’in ifşaatı… Ziraat Bankası’ndan alınıp geri ödenmeyen kredi borçları… Orman yangınlarında ortaya çıkan THK uçakları skandalı… İhalesi yapılmadan inşaatına başlanan tesisler… vs. vs… Son olarak da TÜGVA iddialar..." diye yazdı.

İktidarın topluma ümit veremediğini ve "Cezaevlerindeki FETÖ’cüleri serbest bırakacaklar… Öcalan’ı hapisten çıkaracaklar… Kamuda başörtüsünü yasaklayacaklar vs" şeklinde seçmeni korkutmaya çalıştığına işaret eden Kiras, "Mamafih bu tür ilkesiz yaklaşımlar kamuoyunda olduğu kadar iktidar partilerinin geniş seçmen tabanında da sabırları zorlayan bir hal almış durumda. Anketler ortada. “Biz gidersek… onlar gelirse…” diye kulaklara karanlık senaryolar fısıldayarak geri döndürmek imkânsız bu gidişatı..." ifadelerini kullandı.