Bahçeli, İmamoğlu'nun Diyarbakır ziyaretini hedef aldı: Neyin hazırlığı içindedir?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeminde; muhalefetin açıklamaları, İBB Başkanı İmamoğlu'nun ziyareti, Suriye'ye yönelik olası bir harekat ve dış politika yer aldı.

Bahçeli, İmamoğlu'nun Diyarbakır ziyaretini hedef aldı: Neyin hazırlığı içindedir?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Meclis'teki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli konuşmasının büyük bir kısmını muhalefeti hedef almaya ayırdı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun Diyarbakır ziyaretine ilişkin, "Neyin hazırlığı içindedir?" diye soran Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da sert sözler sarf etti. Bahçeli, "Sipariş bir senaryo devrededir" ifadelerini kullandı.

Geçen hafta Meclis'te kabul edilen Vergi Usul Kanunu'ndaki değişikliklere ilişkin muhalefetin tepkilerine değinen Bahçeli, "Vergi sistemi, ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısını dikkate alan dinamik bir yapıya kavuşturulmalıdır. Millet ne diyorsa onu yapacağız" dedi. Bahçeli, Cumhur ittifakının çiftçi dostu ve esnaf sevgisiyle dolu olduğunu savundu.

'SANDIK ER MEYDANINA GELİNCE DÜNYANIN KAÇ BUCAK OLDUĞUNU GÖRECEKLER'

"CHP istismar eder, İP inkar eder, HDP ise mayasına uygun şekilde ihanet üstüne ihanet eder" ifadeleriyle muhalefeti hedef almaya devam eden Bahçeli, "İstismarcılara izin vermeyeceğiz, inkarcılara prim vermeyeceğiz. Meclis'te sosyal gelişmeyi, insanımız refahını amaçlayan kanuni düzenlemelere sırt çeviren siyasi partiler milletimiz tarafından not edilmektedir" dedi.

Bahçeli, "Sandık er meydanına çıktığında bunlar dünyanın kaç bucak olacağını görecekler. Dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan da olacaklardır" diye konuştu.

'HESAP VERMEMİZ GEREKİYORSA SEVE SEVE VERİRİZ'

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın "Bahçeli krizlerin ortağıdır" sözlerine de yanıt veren Bahçeli, "Küçük aklının dibini sergilemiştir. Ortada bir kriz yoktur. Olsa da bundan memnun olamayız. Cumhur ittifakının ortağı olarak hesap vermemiz gerekiyorsa da seve seve veririz. Biz krizlerin değil insanımızın dert ortağıyız" ifadelerini kullandı. Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Alnı lekeli, vicdanı rehinli bir şahsın sözleri değersiz olmakla birlikte ayaklarımızın altındadır. Varsın konuşsun siyasi fukara, konuşmakla çene eskimez, dil esnemez. Onun ve beş yaşından beri ülkücü olduğunu ileri süren Serok Ahmet’in acilen akıl ve ruh kontrolünden geçmeleri, durum vahimse uzun bir süre yatılı olarak tutulmaları siyaset ve toplum huzuru adına tavsiyemdir, temennimdir."

KAĞIT İŞÇİLERİNE OPERASYONDA KILIÇDAROĞLU'NA YÜKLENDİ

İstanbul'da AKP'li belediyeler tarafından atık kağıt işçilerine yönelik operasyonların 'arzu etmedikleri görüntüler' olduğunu söyleyen Bahçeli, bu konuda da CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yüklendi. CHP'nin atık kağıt işçileri üzerinden siyaset yaptığını öne süren Bahçeli, "Kılıçdaroğlu'nun en iyi bildiği şey bulanık suda balık avlamaktadır. Asıl mesele kağıt toplayıcıları rahatlatmak değil, onların daha insani şartlarda çalışabilmelerinin önünü açmaktır. Kılıçdaroğlu, abuk subuk vicdan hatırlatması yapacağına kağıt toplayıcı kardeşlerimizin kaynağına inmeyi, incelemeyi denemelidir" dedi.

DEMİRTAŞ VE KAVALA'YI HEDEF ALDI

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz haftaki grup konuşmasında Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tutukluluk hallerine dikkat çekmesine ilişkin de konuştu. Demirtaş ve Kavala'yı hedef alan Bahçeli, "Osman Kavala Sorosçudur, Selahattin Demirtaş teröristir. Teröristin yeri, hukukun üstünlüğünün olduğu her ülkede demir parmaklıkların arkasıdır" ifadelerinin ardından, "Sayın Kılıçdaroğlu kimin tarafındasın?" diye sordu.

KILIÇDAROĞLU'NUN BÜROKRAT ÇAĞRISI: HEYBEN DOLDU MU?

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yaptığı çağrıyı ise 'vesayetçi bir yaklaşım' olarak nitelendirdi: "Kılıçdaroğlu bu defa da bürokraisye ayar vermeye kalkmıştır. Süre doldu, bir günde geçti. Sayın Kılıçdaroğlu, ne oldu? Heyben doldu mu? Başın göğe erdi mi? 'O tarihe kadar yapan yaptı, kapan kaptı sonrasında sorumlusunuz' mu demek istiyorsunuz?"

İMAMOĞLU'NUN DİYARBAKIR ZİYARETİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Diyarbakır ziyaretine de işaret eden Bahçeli, "Kılıçdaroğlu bürokrasiye değil İBB Başkanı'na kafa yormalıdır. Bu şahıs sadece boş zamanlarında belediye binası ve İstanbul'a uğradığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bu şahıs neyi planlamaktadır?" diye soran Bahçeli, "Bu şahsın gezmediği gitmediği yer kalmamıştır. Sipariş bir senaryo devrededir" iddiasında bulundu.

'SİNSİ VE GİZLİ MAKSATLI BİR ANLAŞMA'

Bahçeli'nin dış politikaya ilişkin mesajları ise şöyle oldu:

"Yunanistan, Ege ve Akdeniz'de ittifaklar kurarark Türkiye'ye karşı ittifaklar oluşturmaktır. Yunanistan'da 2021 yılında silahlanmaya hız vermiş, anlaşmaları peş peşe hayata geçirmiştir. Yunanistan, 28 Eylül 2021 tarihinde Fransa ile savunmaya yönelik stratejik ortaklık anlaşma imzalamıştır. Bu anlaşma NATO'nun dokusuna ve ittifak kültürüne karşı bir hamle değil midir? Bu sinsi ve gizli maksatlı bir anlaşmadır. Açık açık söylüyorum; NATO içerisinde Türkiye'ye karşı mayın kazılmaktadır. Türkiye tehdit edilmektedir."

SURİYE'YE HAREKAT MESAJI

Bir süredir gündemde olan Suriye'nin kuzeyine yönelik askeri harekata ilişkin de mesaj veren Bahçeli, "Türkiye tarihi bir sorumlulukla karşı karşıyadır. Aracı ülkeleri bir kenara bırakarak teröristler neredeyse bulup hesap sormak, sınır ötesi askeri bir operasyonla hainleri etkisiz hale getirmek gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Etiketler
Devlet Bahçeli Diyarbakır Muhalefet Suriye