Gözler TÜSİAD'da: 'Erdoğan’ın bu işten sorumlu olduğuna şüphe yok'

Cumhuriyet gazetesi yazarı Erdal Sağlam, bugünkü yazısında TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısını yazdı. Sağlam, "Mevcut iktidara doğrudan sert eleştiriler getirilmesinin beklenmediğini söylediler" dedi.

Gözler TÜSİAD'da: 'Erdoğan’ın bu işten sorumlu olduğuna şüphe yok'

Erdal Sağlam "Patronlarda umut kalmadı, şikâyet de etmiyorlar" yazısında bugün yapılacak Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (TÜSİAD) toplantısını değerlendirdi.

TÜSİAD’ın bugün toplanacak Yüksek İstişare Konseyi toplantısında iki yıldır hazırlanan “Geleceği İnşa” raporu açıklanacağını dile getiren Sağlam, "Konuyu tartıştığım TÜSİAD’a yakın bir kaynak mevcut tavırsızlıklarını, “artık şoförü değiştirerek ekonominin gidişatını değiştirme imkânı kalmadı” biçiminde özetledi" dedi.

"Kimsenin enflasyon ve kurlar için bir hesap yapamadığını, önlerini göremediklerini kaydeden aynı kaynak, “Artık bu iktidarın gidişatı değiştirme imkânının kalmadığını” gördüklerini, bu nedenle de eskisi gibi şikâyet ihtiyacı hissedilmediğini söyledi" diye dile getiren Sağlam, "Bir başka yetkili ise ekonomik gidişat için suçlayacak kimse kalmadığını, doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu işten sorumlu olduğu konusunda artık hiçbir şüphe olmadığını söyledi. Öyle olunca da Cumhurbaşkanı’na “Şunu değiştirip bu şekilde yaparsanız kurtulabiliriz” gibi önerilerin getirilemediğini kaydetti" dedi.

Sağlam'ın ilgili yazısı şöyle:

Geçen yıl kasımda ekonomideki kötü gidişat üzerine patronlar yoğun şikâyette bulunmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan damadını görevden almıştı. Bir yıl sonra ekonomide daha ağır noktaya geldiğimiz halde şikâyetlerin olmaması, “Patronlar ekonomik gidişattan umutlarını kestiler” biçiminde yorumlanıyor.

TÜSİAD’ın bugün toplanacak Yüksek İstişare Konseyi toplantısında iki yıldır hazırlanan “Geleceği İnşa” raporu açıklanacak. Raporun ardından Prof. Dr. Daron Acemoğlu, rapor hakkında değerlendirme yapacak. Rapor vesilesiyle TÜSİAD’ın Türkiye’nin geleceği konusunda izlenmesi gereken yolu açıklaması bekleniyor.

Bu toplantıda “ekonomik gidişat üzerine TÜSİAD eleştirileri”nin de yer alması bekleniyor. Ancak konuştuğum kaynaklar Cumhurbaşkanlığı başkanlık sistemi başta olmak üzere, mevcut iktidara doğrudan sert eleştiriler getirilmesinin beklenmediğini söylediler.

Erdal Sağlam'ın yazısına ulaşmak için tıklayın

Etiketler
Cumhuriyet Gazetesi TÜSİAD