Davutoğlu: İktidar fikir değiştirirse 'Konuşalım' deriz

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhur İttifakı liderlerinin özgürlükçü bir sisteme "Evet" diyeceklerini zannetmediğini söyledi. Davutoğlu, "Şayet fikir değiştirirlerse tabii ki doğru yapıyorsunuz konuşalım deriz" ifadesini kullandı.

Davutoğlu: İktidar fikir değiştirirse 'Konuşalım' deriz

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, siyasetin gündeminde yer alan konularla ilgili olarak Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı'nın sorularını yanıtladı.

Alçı'nın "Daha önümüzde 1,5 sene var. Bu kadar gergin bir ortamda seçime gitmek yerine muhalefet seçim öncesi iktidarı sistem değişikliğine ikna etmeye yoğunlaşsa daha akılcı olmaz mı?" şeklindeki sorusu üzerine Davutoğlu, "Zaten ikna olurlarsa sistem tabii ki değişir. Biz tabii ki bunu kabul ederiz" değerlendirmesinde bulundu.

İkna etmek için bir yıl önce randevu istediğini hatırlatan Davutoğlu, "Ama bakın bir yıl kaybettik. Daha çok kaybetmemek için gelsinler sistem değişikliğini birlikte yapalım" diye konuştu.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Tüm partilerin işbirliği ile tam anlamıyla özgürlükçü bir sisteme geçilecekse buna kimse itiraz etmez. Ama Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli hala otoriter bir sistemi tercih ettikleri için özgürlükçü bir modele evet diyeceklerini zannetmiyorum. Ellerindeki güçleri bırakmak istemiyorlar ama şayet fikir değiştirirlerse tabii ki doğru yapıyorsunuz konuşalım deriz. Kimse galibiyet ya da seçim hezimeti beklentisi ile Türkiye’nin önünü tıkamamalı."

ALÇI: DAVUTOĞLU'NUN BİNDİĞİ ASANSÖR YERE ÇAKILDI, BELİNDE CİDDİ SIKINTI VAR

Öte yandan Nagehan Alçı, Davutoğlu'nun seyahat sırasında bir kaza geçirdiğini anlattı.

"Bir yerel radyoya mülakat vermek için giderken bindiği asansör bir kat yere çakıldı, o nedenle belinde ciddi bir sıkıntı var, korse ile oturuyor" diyen Alçı, Mersin ve Amasya programlarının bu nedenle ertelenmesine karar verildiğini söyledi.

Etiketler
Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu Cumhur İttifakı İttifak