HDP PM Üyesi Remzi Çiftçi'den cumhurbaşkanlığı seçimi açıklaması

HDP'nin Elazığ'daki 9. yıldönümü etkinliğinde konuşan Çiftçi, "İlkelerimiz konusunda anlaşırsak cumhurbaşkanı adayının kim olduğuna bakmadan tavrımızı belirleyeceğiz" dedi.

HDP PM Üyesi Remzi Çiftçi'den cumhurbaşkanlığı seçimi açıklaması

Halkların Demokratik Partisi, 9. kuruluş yıldönümü vesilesiyle Elazığ'da etkinlik düzenledi. HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, PM Üyesi Remzi Çiftçi, Bingöl İl Eş Başkanı Hasan Soysal'ın da katıldığı etkinlikte konuşan Remzi Çiftçi, seçimle ilgili “kimsenin arka bahçesi değiliz" dedi.

'İLKELERİMİZE GÖRE HAREKET EDECEĞİZ'

Gazete Duvar'dan Ardıl Batmaz'ın haberine göre, Çiftçi HDP'nin seçimlerde alacağı tavra yönelik "Bizim zaten bir ittifakımız var. Bu ittifakı daha da gelişmek istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimiyle ilgili çeşitli söylentiler söz konusu. Cumhurbaşkanının kim olması gerektiğiyle ilgili bir tasarrufumuz yok. Bizim ilkelerimiz var, ilkelerimize göre hareket edeceğiz. Kimsenin arka bahçesi değiliz. İlkelerimiz konusunda anlaşırsak cumhurbaşkanı adayının kim olduğuna bakmadan tavrımızı belirleyeceğiz" dedi.

'TÜRKİYE UZAYA ÇIKACAKTI, DİBE ÇAKILDI'

Özgür ve eşit yurttaşlığı talep eden siyasilerin cezaevlerine tıkıldığını söyleyen Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir de "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi denen ve bütün gücü bir kişide toplayan, merkezileştiren ve onunla elde etmiş olduğu bu gücün altında ezilen, yönetilemeyen bir sistem ortaya çıktı. 'Türkiye'yi uçuracağız', 'Türkiye uzaya çıkacak' diyorlardı. Peki ne oldu? Dibe çakıldı" dedi.

Yerelden temsili demokrasiye işaret eden ve bağımsız, tarafsız bir yargının mutlak suretle hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Aydemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kürtlerin demokratik siyasal hak mücadelesi karşısında maalesef ki yargı bugünkü iktidarın bir sofrası, bir zor aracına dönüştürülmüştür. Şu anda 10 milyon işsiz var. Bunlardan iki buçuk milyonu üniversite mezunu, diplomalı işsiz. Elinde diploması var, iş arıyor, bulamıyor. Çiftçiler var, üreten çiftçilerimiz. Adil bir paylaşımı oluşturmak ve yaşama geçirmek için diyoruz ki, ekonomide adalet."

‘NE CUMHUR NE MİLLET İTTİFAKI... HALKIN DEMOKRATİK İTTİFAKI DİYORUZ'’

Kişilerle değil, ilkeler etrafında birleşme, konuşma ve anlaşma sağlanması gerektiğini belirten Aydemir, "Ne Cumhur İttifakı, ne Millet İttifakı, Halkın Demokratik İttifakı diyoruz. Tayyip gitmiş, Hasan gelmiş, Hasan gitmiş, Mehmet gelmiş bir anlamı yok. Bu ülkenin değişime hava kadar, su kadar ihtiyacı var. Kişilerin değişmesi değil, sistemin ilkesel anlamda değişip dönüşmesi gerektiğini savunuyoruz. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın, başaracağız" ifadelerini kullandı.

Etiketler
Elazığ Cumhurbaşkanlığı HDP Seçim